Historie

krisen i Mellemøsten?

03. juni 2007 af susisse (Slettet)
Jeg sidder og læser til historie eksamen, og sidder lige i øjeblikket med emnet mellemøsten. Jeg vil gerne kunne fortælle lidt om hvad der sker i mellemøsten for tiden, men har ikke fulgt med i nyheder og kan ikke rigtig finde noget på nettet.
Er der nogen der kort kan informere mig om dette, eller henvise til et link?
På forhånd tak for hjælpen:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

Der er sikkert mange opfattelser af, hvad der foregår i mellemøsten, en af dem taler om, at krigen er startet for at bevare stabiliteten af hensyn til olieforsyningen, en anden taler om en demokratiseringsproces, men du kan læse utroligt meget om det på Nettet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. juni 2007 af miaoellgaard (Slettet)

tja, der var jo for ikke så forfærdelig lang tid siden en ung dansk soldat fra 1 deling der blev dræbt i irak. De skulle hen og hjælpe til på en skole i en lille by (et af de projekter som dk har postet penge i for at få op at stå) men da de kører ind i byen bliver der affyret skud mod vognene og den unge dansker bliver ramt. De andre får ham så, med sygepassere, slæbt ind i et hus, som bliver beskudt og omringet udefra. Længere væk er andre danskere blevet alarmeret og de kører ind for at få stoppet uroen og få den beskudte soldat på operationsbordet. Men de falder i et baghold på grænsen til byen og første patruljevogn rammes af en vejbombe. Derefter alarmeres nogle engelske kampvogne som undviger andre vejbomber og får stoppet uroen i byen, men den unge dansker når ikke på hospitalet i tide og dør...en lille gonat historie:)

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. juni 2007 af miaoellgaard (Slettet)

ja lige præcis.

jeg ville tjekke cnn. de har masser information- bare husk- der er det fra en amerikansk synsvinkel;)

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. juni 2007 af FredeW (Slettet)

Derudover vil det nok hjælpe dig at være lidt mere specifik - situationen i Iran er jo anderledes ift. situationen i Libanon (for eksempel).

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juni 2007 af Hindsborg (Slettet)

#3

Ved ikke hvor meget de har med om danske soldater der bliver dræbt? - Amerika har over 3.400 omkommende, så det vil da virke underligt, hvis de begyndte at fokusere på europærere. - btw, burde amerikansk synsvinkel ikke være den samme som danske? - Det er jo kendsgerninger vi snakker om.

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. juni 2007 af blackduck (Slettet)

#5
Det sker tit, at cnn eller lignende påstår, at man har angrebet en terrorcelle i Irak, hvorimod lokale medier påstår, at det udelukkende var uskyldige civile der omkom.

Jeg skal ikke begynde på en længere diskussion om dette, men blot bemærke, at de forskellige sider sandelig ikke er enige om "kendsgerninger".

Skriv et svar til: krisen i Mellemøsten?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.