Musik

Diskussion!

18. juni 2007 af super-karla (Slettet)
Hey du der med en mening ;o)

Synes du det er godt eller dårligt at sammenligne musik og matematik...??
Er det okay når man beskriver musik som er lavet? og er det okay at lave musik ud fra matematiske regler? Ødelægger det musikken for dig?

Brugbart svar (2)

Svar #1
18. juni 2007 af Gargoyle (Slettet)

Jeg ved ikke, hvor meget man kan sammenligne de to, men der er da musikstykker, som helt klart bygger på en matematisk model, fx ting fra barokken. Selvfølgelig er det okay at lave musik ud fra matematiske regler, hvis det er det man har lyst til. I det fleste tilfælde tror jeg ikke, man vil lægge mærke til, om noget musik er bygget op om en matematisk formel. Til at starte med hvert fald. Der må være andre ting, der er mere afgørende for, om man kan lide musikken eller ej. Matematik indbygget i musik har aldrig ødelagt noget for mig. Siden du spørger, har det så ødelagt noget for dig? Hvis det har vil jeg gerne vide hvad, for jeg kom lige i tanke om noget med regler, der kan genere mig meget: dogmefilm. Men igen, Festen er jo en fantastisk film synes jeg, og det er dogme, så måske handler det også her om hvor godt indholdet bag reglerne er? - I dette tilfælde historien, og i dit spørgsmål musikken.

Svar #2
18. juni 2007 af super-karla (Slettet)

Det har heller aldrig ødelagt noget for mig... Jeg vil gerne vide andres meninger da jeg til eksamen kan komme ind på andre meninger end min egen og det vil skabe noget diskussion ;-) Jeg har lavet en stor opgave omkring sammenligningen af matematik og musik, der er rigtig meget der kan sammenlignes :-) Jeg synes det er spændende at sammenligne de to fag....

Brugbart svar (2)

Svar #3
18. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

jeg synes, at det en rigtig dårlig ide at sammenligne musik med matematik, det første hører under begrebet kunst, medens matematikken blot er et redskab for naturvidenskaben, et værtøj og ikke en selvstændig videnskab. Matematikken (talgymnastikken) kan ikke står alene - det kan kunsten, den skal absolut ikke forklares.
Det er blot min mening omkring dit spørgsmål.

Svar #4
18. juni 2007 af super-karla (Slettet)

Okay, ja nogen mener at det vil ødelægge musikkens følelse at sætte tal på den...

Brugbart svar (2)

Svar #5
19. juni 2007 af aetas (Slettet)

Øhh.. Jeg hader personligt alt med naturvidenskab. Altså virkelig hader hader. Men naturvidenskab, også matematikken går altså igen om man vil det eller ej. Dodekafoni f.eks. er rent matematik, og hele ekspressionismen er bygget på den teknik. Jeg ved ikke om det var det du mente med at sammenligne, men matematik er i musik, fysik er i musik (frekvens og grundtoner) men at sammenligne kunst er noget så ligegyldigt syntes jeg er en diskrimination. Min egen mening.

Brugbart svar (2)

Svar #6
19. juni 2007 af aetas (Slettet)

at sammenligne kunst og noget så ligegyldigt..

Skriv et svar til: Diskussion!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.