Oldtidskundskab

Kronologien i Odysseen

25. juni 2007 af Catine (Slettet)
Nogen der meget enkelt kan beskrive kronologien i odysseen?

Det er vel den trojanske krig der udløser "hjemrejsen", men hvem er det der i første omgang gør at odysseus hjemrejse ikke bliver så lige til? Er det Zeus eller Poseidon og hvorfor?

Svar #1
25. juni 2007 af Catine (Slettet)

Håber virkelig i gider svare, og det skal selvfølgelig bare være i stikordsform --> 1. den trojanske krig, 2. Kyklopen osv..kan virkelig ikke finde noget med kronologien herinde. - og ja jeg ved godt der er et oplæge der hedder det, men der står ikke noget brugbart

Brugbart svar (1)

Svar #2
26. juni 2007 af Charls88 (Slettet)

odyseen beskriver den sidste del af Odysseus hjemrejse som i virkeligheden tog ham 10 år men vist nok skildres af Homer om 41 dage. Odyseen starter med at guderne synes det er synd for Odysseus at han endnu ikke er kommet hjem i modsætning til alle de andre konger. Han er taget til fange af Kalypso(eller Kirke) og Zeus sender Hermes afsted for at befri ham. Så går hans tur ellers hjem mod Ithaka dog med nogle omveje til bl.a. Faiakerne hvor han fortæller om sit farefulde møde med Kykloperne (da han påbegyndte sin hjemrejse). Her stikker ham Polyfemos' øje ud og da hans far er Poseidon(havgud) gør Poseidon alt hvad han kan for at forhindre Odysseus i at vende hjem. (det er altså et tilbageblik)
Grunden til at guderne i 1. sang blev enige om at hjælpe Odysseus var, at Poseidon var i Etiopien i det øjeblik.

Det er lige alt hvad jeg kan huske så jeg håber du forstår bare lidt af det ;)

Brugbart svar (2)

Svar #3
25. september 2007 af katdo (Slettet)

Jeg ved godt at det er lang tid siden du skrev indlægget.
Men vil bare påpege at det er Poseidon og Athene, der beslutter sig for at gøre hjemrejsen svær for alle grækere, der havde kæmpet i Troja. Kassandra, som er datter af Hekabe dronningen af Troja(henvisning: kvinderne fra Troja) bliver voldtaget af en græker i vel og mærket Athenes tempel og det gør Athene - kort sagt - pisse sur. Hun beslutter sig derfor at straffe grækerne.. Dette bliver nævnt i starten af kvinderne fra troja..
Håber at det er til hjælp for andre ..

Skriv et svar til: Kronologien i Odysseen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.