Andre fag

Klage (årskarakter)

01. juli 2007 af Chimmi (Slettet)
Hej, Jeg havde lige forleden dag modtaget mit karakterblanket. Jeg afsluttede tysk(B-niveau) i år og har som årskarakter fået 10 i skriftlig og 7 i mundtlig. Jeg har også været op til eksamen i mundtlig tysk og fik 10. Ved siden af 10-tallet står der 7 som årskarakter. Jeg synes jeg fortjener mere end 7, da jeg har sagt mere end sidste gang hvor jeg fik karakter. Læreren sagde også at jeg skulle sige lidt mere, så jeg kunne komme op på et 10-tal. Jeg har seriøst sagt mere og har haft hånden op mange gange i timerne. Da jeg er under den nye karakterskala synes jeg at der er stor forskel på et 7-tal og et 10-tal. Jeg synes jeg er blevet uretfærdigt behandlet, så hvorfor ikke klage i stedet for at være tavs - for det kommer jo faktisk også til at have en indflydelse på mit gennemsnit som jeg får om et år. Det er ikke en eksamenskarakter, men en årskarakter som jeg vil klage over. Tror I der er en sandsynlighed for, at kunne få karakteren ændret? Og hvem skal jeg først henvende mig til(læreren, studievejleder el. rektor)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. juli 2007 af M_Malling (Slettet)

jeg tror ikke du kan gøre så meget. en sidste karakter man får på året er ikke til at forhandle med. Jeg tror du bliver nødt til at leve med det, eller tage tysk næste år.

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. juli 2007 af atten (Slettet)

#0 - Ring til din lærer først og prøv at snakke om det. Det har faktisk hjulpet flere elever som var utilfredse. Det ER muligt at ændre det. Jeg håber bare din lærer ikke er taget på ferie allerede.

Svar #3
02. juli 2007 af Chimmi (Slettet)

Hej, jeg har snakket med min lærer, men hun mener ikke at jeg har sagt nok til at få 10. Hvem skal jeg så henvende mig til?

Håber nogen vil hjælpe mig med det.

Svar #4
02. juli 2007 af Chimmi (Slettet)

Hej, jeg har snakket med min lærer, men hun mener ikke at jeg har sagt nok til at få 10. Hvem skal jeg så henvende mig til?

Håber nogen vil hjælpe mig med det.

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. juli 2007 af Cecimort (Slettet)

rektor, vil jeg mene er det næste skridt.

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. juli 2007 af allan_sim

#0.
Du må vist bare acceptere den karakter. Klage over årskarakterer er ikke nævnt specifikt i den nye eksamensbkendtgørelse, så det er uklart, om man overhovedet kan klage over dem. Under alle omstændigheder vil rektor afvise din klage som grundløs, når årskarakteren er på samme niveau som seneste standpunktskarakter.

Brugbart svar (0)

Svar #7
02. juli 2007 af McMaster (Slettet)

# 0.

Din lærer tænker sig jo grundigt om inden hun giver karakter, så der er nok ikke andet at gøre, end at tage 7 tallet til sig.

Svar #8
02. juli 2007 af Chimmi (Slettet)

jeg har fundet ud af, at det er muligt at klage under den nye reform. Nu prøver jeg at sende en klage og ser hvad der sker. Der sker vel ikke noget ved at prøve. Enten bliver den godkendt eller afvist - det medfører vel ingen skade- så jeg prøver i det mindste

Skriv et svar til: Klage (årskarakter)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.