Andre fag

Norsk-dansk ordbog på nettet

07. august 2007 af sdj (Slettet)
Hej alle..


Nogen der ved hvor på nettet man kan finde en norsk-dansk ordbog.

Det drejser sig om et enkelt ord.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. august 2007 af iB (Slettet)

Spørg løs!

Jeg har boet 4 år i Norge, og hvis jeg ikke ved det, har jeg min norske kæreste sidende inde ved siden af. Sammen må det da være bedre en nogen ordbog :-)

Svar #2
07. august 2007 af sdj (Slettet)

Okay, det lyder godt :)

Hvad betyder denne sætning:

Husker deg jeg vettu

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. august 2007 af iB (Slettet)

Husker deg jeg, vettu ~ Jo, jeg kan godt huske dig

Normændene flytter ofte "jeg" tilbage i en sætning, mens "vettu" er en sammentrækning af "vet du", og bliver vel på dansk noget som "ved du nok". Dvs at direkte oversat blive sætningen nok mere noget hen ad "Jeg husker dig, ved du nok", men det synes jeg selv lyder lidt mærkeligt på dansk.

PS: "rar", "grine" og "netto" er forøvrigt ord man skal passe på at bruge, når man har med nordmænd at gøre. ;-)

Svar #4
07. august 2007 af sdj (Slettet)

Olay, mange tak for hjælpen.

Må jeg høre hvorfor? Hvad betyder det da :P ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. august 2007 af iB (Slettet)

Rar = mærkelig
Grine = græde

ad netto: En gang da jeg lige havde mødt min norske kæreste, og var jeg en tur på ferie med gutterne (og var lidt bedugget), ringede hun og spurgte hvad jeg lavede. Jeg var ude at handle øl, og svarede, at jeg gik rundt i Netto. Hun blev lidt mærkelig og småsur, og først da jeg kom hjem, fandt jeg ud af, at "i netto" betyder nøgen på norsk!

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. august 2007 af -Zeta- (Slettet)

#5.
Jeg så dig i netto. Du virker rar. ;-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. august 2007 af iB (Slettet)

#6
hehe

Kom lige i tanke om en anden: En af mine gode venner hedder Rasmus, og ville gerne prøve at være lidt frisk, drenget og lækker over for nogen norske jenter, og presenterede sig derfor som "Ras". Eneste problem: på norsk betyder "ras", røvhuld!

Svar #8
09. august 2007 af sdj (Slettet)

Hej igen..

iB, kan du ikke lige fortæller mig hvad "lur" og "kanskje" betyder?

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. august 2007 af iB (Slettet)

"lur" kommer lidt an på kontekst, men man kan være "lur". Så er man smart, typisk fundet en smart løsning på noget. "lur" kan dog have mange forskellige meninger alt efter kontekst, så pas lidt på her. (lur = smart, lure = undre, luring = "frækkert")

"kanskje" er derimod helt ligefrem: Det betyder "måske"


Svar #10
09. august 2007 af sdj (Slettet)

Okay, så får du da lige konteksten med også :)

På norsk stod der:

"Du ser så lur ud"

Men ellers, tusind tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. august 2007 af iB (Slettet)

Tjaaa, det må nok være noget med, at du ser ud som om du har et eller andet lidt smart eller frækt i tankerne. Jeg kan ikke ikke rigtig komme på noget danske ord.

Jeg vil meget gerne oversætte, hvis der skulle komme mere, men jeg fandt forresten det du søgte i #0: http://www.nordskol.org/ordbog/

Brugbart svar (0)

Svar #12
13. august 2007 af Frede.. (Slettet)

iB Må jeg lige spørge om en ting..:)

Hvordan siger man f.eks. "Ja, du må gerne sidde der" for hvis du siger "må" på norsk betyder det jo at man skal... Har jeg ret?


Brugbart svar (0)

Svar #13
19. august 2007 af iB (Slettet)

#12
Beklager den uendelige lange svartid, men den nye fine funktion med at sortere på tråde man selv er aktiv i, hjalp mig lige til at finde dit indlæg nu.

Du har helt ret i, at "må" på norsk tilsvarer dansk "skal". På norsk bruger man istedet "kan". Dermed bliver din sætning til: "Ja, du kan gjerne sitte der"

Brugbart svar (0)

Svar #14
20. august 2007 af Frede.. (Slettet)

Mange tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #15
23. september 2008 af learning-to-live (Slettet)

nogen der kan hjlælpe mig har en norsk veninde ? fatter bare ikke hende når hun skrivere ?


Skriv et svar til: Norsk-dansk ordbog på nettet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.