Studievalg og videregående studie

Noteskrivning på uni

09. september 2007 af Eva D. (Slettet)
Næste år begynder jeg på min videregående uddannelse i noget stadigvæk ubestemt inden for naturvidenskab.

I den forbindelse spekulerer jeg på, om det kan betale sig at skrive noter på computeren?
I gym har jeg altid skrevet noter i hånden i naturvidenskabelige fag, fordi det som regel er hurtigere (undtagen grafer).
Ulempen er, at det bliver rodet og uoverskueligt at holde styr på. Jeg har også en grim (og ulæselig for nogen) håndskrift, det hjælper ikke på det!
Hvad med på uni? Kan forestille mig, at tempoet er hurtigere, så derfor er det sværere at nå at få det hele skrevet ned.

Hvad er jeres erfaring? Skriver I noter i hånden eller på computeren?

... eller skriver man overhovedet noter?! :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2007 af Erik Morsing (Slettet)

jeg har aldrig brugt noter, tempoet er højt og man må nok hellere nøjes med at høre efter, så kan man efterfølgende læse det

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2007 af allan_sim

#0.
Jeg læste matematik, og jeg skrev aldrig deciderede noter, men skrev derimod til i bøgerne, hvis jeg under forelæsningerne fik ting at vide, som supplerede, eller hvis jeg selv udfyldte manglende detaljer.

For en generel introduktion til studieteknik på videregående uddannelser vil jeg anbefale "Kunsten at studere" af Thomas Harboe og Jakob Ravn. Den har som præmis, at der ikke er nogle lette udveje til læsning, men at man i stedet skal udnytte besværlighederne fremfor at prøve at eliminere dem.

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2007 af ingeni (Slettet)

hej
jeg læser erhvervsøkonomi på uni, og bruger det med noter meget, vil ikke anbefale dig ikke at tage noter, og bare høre efter. Selvfølgelig skal du følge med under forelæsningerne, men samtidig er det vigtigt, at du får noteret nogle af de vigtige ting ned. Du kan evt printe slides ud, og skrive på dem, ellers vil jeg anbefale at skrive det på pc, da man får meget mere med end når man noterer i hånden. Jeg så god til at notere meget, men det noget jeg lært undervejs.

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. april 2008 af y06svale (Slettet)

jeg har svært ved at huske det der bliver sagt i undervisningen, derfor skriver jeg noter, også fordi det hjælper mig med at holde mig vågen:) mange af timerne f.eks matematik, skriver min lærer det samme på tavlen som i bogen, så da nøjes jeg med at skrive stikord i bogen...

Skriv et svar til: Noteskrivning på uni

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.