Samfundsfag
demokrati
03. november 2007 af
mathboy (Slettet)
hej
i min opgave har jeg dette spørgesmål som jeg gerne ville have svar på.
hvad er demokratiske værdier ?
og giv evt. eks. på dette ?
Kunne det så ikke være nogle forskelllige demokratiske værdier som grundloven sikrer os eks.
i § 79 hører man f.eks om at borgerne har ret til at samle sig ubevæbnede uden forudgående tilladelse denne § er meget demokrtaisk og retfærdig da den giver borgerne mulighed for at udtrykke sig f.eks kender jeg andre lande hvor det er ulovligt at demonsterer mod regeringen.
I § 72 siger, det at boligen er ukrænkelig. Det betyder, at
politiet ikke bare må gå ind i ens hjem. Politiet skal
først have en retskendelse.
5. Hvilken paragraf i Grundloven finder man princippet om magtens tredeling ?
I § 70 siger der i Grundloven at vi alle har de samme rettigheder som borger uanset tro ingen er velprioteret end andre.
i min opgave har jeg dette spørgesmål som jeg gerne ville have svar på.
hvad er demokratiske værdier ?
og giv evt. eks. på dette ?
Kunne det så ikke være nogle forskelllige demokratiske værdier som grundloven sikrer os eks.
i § 79 hører man f.eks om at borgerne har ret til at samle sig ubevæbnede uden forudgående tilladelse denne § er meget demokrtaisk og retfærdig da den giver borgerne mulighed for at udtrykke sig f.eks kender jeg andre lande hvor det er ulovligt at demonsterer mod regeringen.
I § 72 siger, det at boligen er ukrænkelig. Det betyder, at
politiet ikke bare må gå ind i ens hjem. Politiet skal
først have en retskendelse.
5. Hvilken paragraf i Grundloven finder man princippet om magtens tredeling ?
I § 70 siger der i Grundloven at vi alle har de samme rettigheder som borger uanset tro ingen er velprioteret end andre.
Svar #2
03. november 2007 af Roman Garcia (Slettet)
Hvis du vil skrive om nogle værdier, som grundloven sikre os, kan du jo skrive om "frihederne". De findes i
- § 71 = Den personlige frihed. Man kan ikke fængsles længere end 24 timer, før man skal stilles for en dommer.
- § 72 = Boligens ukrænkelighed.
- § 73 = Ejendomsretten er ukrænkelig. Det vil sige, at staten ikke bare kan komme og tage det du ejer uden at opfylde en lang række krav.
- § 77 = Ytringsfriheden.
- § 78 = Foreningsfriheden. Alle må danne en forening, og disse foreninger kan ikke opløses af staten med mindre der opfyldes nogle strenge krav.
- § 79 = Forsamlingsfriheden. Man har ret til at forsamle sig. Dette er også en frihed til at demokstrere.
Med hensyn til magtens tredeling, så kan du udlede den af § 3.
- § 71 = Den personlige frihed. Man kan ikke fængsles længere end 24 timer, før man skal stilles for en dommer.
- § 72 = Boligens ukrænkelighed.
- § 73 = Ejendomsretten er ukrænkelig. Det vil sige, at staten ikke bare kan komme og tage det du ejer uden at opfylde en lang række krav.
- § 77 = Ytringsfriheden.
- § 78 = Foreningsfriheden. Alle må danne en forening, og disse foreninger kan ikke opløses af staten med mindre der opfyldes nogle strenge krav.
- § 79 = Forsamlingsfriheden. Man har ret til at forsamle sig. Dette er også en frihed til at demokstrere.
Med hensyn til magtens tredeling, så kan du udlede den af § 3.
Skriv et svar til: demokrati
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
