Andre fag
Mikroøkonomi
10. november 2007 af
peter3000 (Slettet)
Hej.
Jeg har en opgave som jeg simpelthen ikke kan få til at stemme.
Antag at der kun findes en virksomhed på markedet. Antag at virksomheden har valgt en produktion hvor efterspørgselselasticitetn er -½. Maksimerer virksomheden sin profit ved denne produktion?
Af oplysninger har jeg:
-efterspørgselskurven
-TR
-MR
På forhånd tak for hjælpe¨n
/Peter
Jeg har en opgave som jeg simpelthen ikke kan få til at stemme.
Antag at der kun findes en virksomhed på markedet. Antag at virksomheden har valgt en produktion hvor efterspørgselselasticitetn er -½. Maksimerer virksomheden sin profit ved denne produktion?
Af oplysninger har jeg:
-efterspørgselskurven
-TR
-MR
På forhånd tak for hjælpe¨n
/Peter
Svar #1
11. november 2007 af TanteOda (Slettet)
Måske denne kan hjælpe dig http://www.tutor2u.net/economics/content/topics/elasticity/income_elasticity.htm
Mvh
TanteOda
Mvh
TanteOda
Svar #2
16. december 2007 af jobr (Slettet)
Jeg ved godt at det er en gammel post
men her har du svaret:)
Under FK har du ingen ide omkring det, men hvis du har at gøre med et monopol(som du må have for at kunne regne opgaven) så ved vi at MC=MR i optimum.
Når MR=0 er egenpriselasticiteten E=0, så derudfra kan du slutte at virksomheden ikke maksimere sin profit.
Håber du forstår svaret :)
men her har du svaret:)
Under FK har du ingen ide omkring det, men hvis du har at gøre med et monopol(som du må have for at kunne regne opgaven) så ved vi at MC=MR i optimum.
Når MR=0 er egenpriselasticiteten E=0, så derudfra kan du slutte at virksomheden ikke maksimere sin profit.
Håber du forstår svaret :)
Svar #3
16. december 2007 af jobr (Slettet)
Jeg lavede en fejl:
MR=0 er egenpriselasticiteten E=1 , sry
MR=0 er egenpriselasticiteten E=1 , sry
Skriv et svar til: Mikroøkonomi
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
