Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Lagerstyring

08. december 2007 af hhx050304 (Slettet)

Hej jeg ønsker hjælp til opgave 21. 17 i den blå bog

Jeg har løst opgave a-d. Men jeg ved ikke hvordan jeg skal løse opgave e som handler om at beregne om det kan betale sig at skifte leverandør.

Jeg hr følgende oplysninger:

Leverandør a

årligt forbrug: 25.000 stk.
kostpris: 2000
Ordreomk: 400
gennemsnitslagerets værdi: 16 %

Leverandør b

kostpris: 1850
mindste indkøb på 25.000 stk pr gang.
Hjemtagelsesomk: 5000


Skal jeg bruge investering eller Wilsons formel?

Brugbart svar (2)

Svar #1
08. december 2007 af Cas_sen (Slettet)

Wilson

Svar #2
08. december 2007 af hhx050304 (Slettet)

Hej

hvad skal jeg bruge Wilsons formel til, skal jeg regne den optimale ordrestørrelse eller hvad?

Brugbart svar (2)

Svar #3
09. december 2007 af Cas_sen (Slettet)

Netop :)

Svar #4
09. december 2007 af hhx050304 (Slettet)


Er det her så rigtigt?

Beregning om det kan betale sig at skifte leverandør.


Den optimale ordrestørrelse vha. Wilsons formel.


v 2 x F x O = Q
Px R

v 2 x 25.000 x 400 = 250 stk.
2000 x 0,16



v 2 x 25.000 x 5000 = 919 stk.
1850 x 0,16


og lige et tillægsspørgsmål når jeg skal beregne bestillingspunktet hvor leveringstiden er 2 mdr. skal jeg så gange med 2 eller 62 ?


Brugbart svar (2)

Svar #5
09. december 2007 af Cas_sen (Slettet)

dit svar på A er korrekt (250 stk.)

b) beregn lager og ordreomkostninger

c) bestillingstidspunkt (du skal gange med 2)

jeg ved ikke hvad du bruger de 919 stk til ? hvad er det for et spg.

Svar #6
09. december 2007 af hhx050304 (Slettet)

B.
Lageromk = 250 x 2000 x 0,16 / 2 = 40.000 kr.

Ordreomk. = 25.000 x 400 / 250 = 40.000 kr.

C.Bestillingspunkt : 25.000 x 2 / 360 = 139 stk.


Jeg ved ikke hvordan jeg skal løse spørgsmål E. Kan du ikke hjælpe mig og lige tjekke b og c

Brugbart svar (2)

Svar #7
09. december 2007 af Cas_sen (Slettet)

A. OK
B. OK
C. FORKERT du dividere 2 måneder med 360 dage... skift 360 ud med 12 og du får det rigtige.

E. Du skal sammenligne de samlede omkostningerne ved indkøb hos henholdsvis A og B.

For A er det:

Materialeforbrug + lageromkostninger + ordreomkostninger.

For B er det:
Materialeforbrug + lageromkostninger + hjemtagelsesomkostninger.

Svar #8
09. december 2007 af hhx050304 (Slettet)



Er det her så rigtigt

C. Bestillingspunkt : 25.000 x 2 / 12 = 4167 stk.


E.

Man skal sammenligne de samlede omkostningerne ved indkøb hos henholdsvis A og B.

For A er det:

Materialeforbrug + lageromkostninger + ordreomkostninger.

2000 40.000,00 40.000 = 82.000


For B er det:
Materialeforbrug + lageromkostninger + hjemtagelsesomkostninger.

1850 3.700.000 5000 = 3.706.850


Brugbart svar (2)

Svar #9
09. december 2007 af Cas_sen (Slettet)

C. OK
E. Du er på rette vej, men prøv lige at gang med afsætningen, dvs.:
- A: ( kr. 2.000 * 25.000 stk. ) + 40.000 + 40.000
- B: ( kr. 1.850 * 25.000 stk. ) + 3.700.000+5000

Svar #10
09. december 2007 af hhx050304 (Slettet)



(Materialeforbrug + lageromkostninger + ordreomkostninger.

50.000.000 40.000,00 40.000 = 50.080.000


For B er det:
Materialeforbrug + lageromkostninger + hjemtagelsesomkostninger.

46.250.000 3.700.000 5000 = 49.955.000

Er dette så rigtigt?

Brugbart svar (2)

Svar #11
09. december 2007 af Cas_sen (Slettet)

Yes,

Med venlig hilsen
Casper
Virksomhedsøkonomi @ Studieportalen

Skriv et svar til: Lagerstyring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.