Historie

USA - union eller enkeltstat

17. december 2007 af luktho88 (Slettet)
Hej

Jeg står med fødderne dybt nede i en SRP for tiden. Og så ville jeg lige høre om I kunne hjælpe mig lidt med nogle ideer.

Min opgave handler om tiden efter Uafhængighedskrigen, hvor man skulle beslutte hvorvidt det skulle være De Forenede Stater eller om hver enkelt stat skulle være et selvstændigt land.

Som I nok ved valgte man at gå ind i et fællesskab efter en kæmpe debat, og der blev argumenteret heftigt for begge sider af sagen.

Hele den del af opgaven har jeg dækket ind. Men jeg skal lave en perspektivering der lyder:

"Vis endvidere i en perspektivering i hvor høj grad diskussionstemaerne ved unionens grundlæggelse kan følges gennem USA's historie".

Jeg har ikke umiddelbart et super overblik og USA's historie, men det tænkte jeg I havde. Jeg havde tænkt at slå ned på i hvert fald borgerkrigen i 1860-1865, det 14. amendment i 1868, Miranda Rights og dødsstraf, der kun findes i nogle stater.

Men hvilke andre ting tror I med fordel man kunne inddrage? Perspektiveringen skal fylde cirka et par sider, så jeg skal ikke have vildt mange ting med.

Mvh Lukas

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. december 2007 af TanteOda (Slettet)

=julelynvisit=
Løjerligt... Jeg råder dig til, at spørge din lærer hvad i himmel og helvede vedkommende mener. Det er alt for bredt. Bed din lærer ramme det ind, så det er mere konstruktivt at bruge i opgaven. Din lærer har haft ALT for travlt. 03!

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. december 2007 af bboblzs (Slettet)

Der er mange områder, hvor de enkelte stater selv har stor indflydelse. Ville finde nogle af disse tilfælde frem. Alle stater har f.eks. mulighed for særlove og fastsætter selv moms mm.

Hvor der til gengæld ikke er noget at rafle om er udenrigspolitikken. Har en ide om, at det kan spores tilbage til et oprindeligt argument for en union frem for selvstændige lande.

Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2007 af Siiiiine (Slettet)

JEg ved ikke meget om USA's historie, me hvad med at bruge begreber i vurderingen som føderalisme og konføderalisme? og inddrage USA og EU, de er "organisationer" med en forskellig grad af selvstændige stater

Svar #4
18. december 2007 af luktho88 (Slettet)

Fastsætter hver enkelt stat selv moms? Jeg troede alle økonomiske reguleringer som skatter og afgifter var reguleret af kongressen?

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. december 2007 af bboblzs (Slettet)

Sales tax, der bedst oversættes til dansk med moms er meget forskellig fra stat til stat, så jeg går ud fra, at hver enkelt stat selv fastsætter den. Mange fødevarer er normalt fritaget sales tax.

Skriv et svar til: USA - union eller enkeltstat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.