Engelsk
''as'' or ''like'' ?
27. januar 2008 af
Lisa02 (Slettet)
Hvornår bruger man "as" og "like" ?
Hvis man fx skal sige: som han siger i første sætning =
as he says in the first sentence, ville jeg mene...
Hvis man fx skal sige: som han siger i første sætning =
as he says in the first sentence, ville jeg mene...
Svar #2
27. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)
På skrift siger man 'as he says in the first sentence', men i talesprog siger man normalt 'like he says in the first sentence'. Formelt set, er det mest korrekt at bruge 'as'.
Både 'as' og 'like', betyder 'som'. Selv om det ikke har meget at gøre i det konkrete tilfælde, er hovedforskellen mellem 'as' og 'like' følgende.
'Like' (=ligesom) bruges, når man vil sammenligne ulige ting. Fx: He slept like a dog.
'As' (=på samme måde) bruges især, når man sammenligne to eller flere ting, der har samme funktion. Fx: The machine works as a radio.
Både 'as' og 'like', betyder 'som'. Selv om det ikke har meget at gøre i det konkrete tilfælde, er hovedforskellen mellem 'as' og 'like' følgende.
'Like' (=ligesom) bruges, når man vil sammenligne ulige ting. Fx: He slept like a dog.
'As' (=på samme måde) bruges især, når man sammenligne to eller flere ting, der har samme funktion. Fx: The machine works as a radio.
Svar #3
27. januar 2008 af -Zeta- (Slettet)
...kommer selvfølgelig også an på konteksten. Der er jo altid undtagelser. Fx
As he says in the first sentence, man is descended from monkeys.
Like he says in the first sentence, children have a tendency to drink too much too.
As he says in the first sentence, man is descended from monkeys.
Like he says in the first sentence, children have a tendency to drink too much too.
Skriv et svar til: ''as'' or ''like'' ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
