Kemi
PH
31. januar 2008 af
sapphirestar (Slettet)
Du har 1 L af en NaHSO4-opløsning med en formel konsentartion på 0,600 M.
a) Beregn PH og hydrolysegraden
Der tilsættes 500 ml vand til opløsningen.
b) Bergne PH og hydrolysegraden
Håber at der er en der kan hjælpe. Pretty please?
a) Beregn PH og hydrolysegraden
Der tilsættes 500 ml vand til opløsningen.
b) Bergne PH og hydrolysegraden
Håber at der er en der kan hjælpe. Pretty please?
Svar #1
31. januar 2008 af mathon
Cs = 0,600 M
pKs(HSO4^(-)) = 1,92, hvilket indikerer middelstærk syre
Ks = 10^(-pKs) = 0,012023
HSO4 + H2O <--> H3O^(+) + SO4^(2-), (som forventes forskudt en del mod højre)
pH = -log([-ks+sqrt(ks^2+4*Ks*Cs)]/2)
ioniseringsgraden
alfa = 1/(1+10^pKs-pH)
........................................................................
beregning af alfa
se evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=461901
pKs(HSO4^(-)) = 1,92, hvilket indikerer middelstærk syre
Ks = 10^(-pKs) = 0,012023
HSO4 + H2O <--> H3O^(+) + SO4^(2-), (som forventes forskudt en del mod højre)
pH = -log([-ks+sqrt(ks^2+4*Ks*Cs)]/2)
ioniseringsgraden
alfa = 1/(1+10^pKs-pH)
........................................................................
beregning af alfa
se evt.
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=461901
Skriv et svar til: PH
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
