Kemi

pH

03. februar 2008 af nunu1989 (Slettet)
Hej...

Hvordan beregne man pH, for følgende vandige opløsninger ved 25 C.

1)0,0170 M HCOOH
2)0,0259 M CH3COOH

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2008 af theghostofyou (Slettet)

pH = -log[H3O+]

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

pH = -log[(-Ks+sqrt(Ks² + 4•Ks•Cs)/2] (sqrt=kvadratrod)
henholdsvis
pH = ½•[pKs - log(Cs)]

...såfremt det antages, at HCOOH er middelstærk, og CH3COOH er svag.

Svar #3
03. februar 2008 af nunu1989 (Slettet)

jamen hvorfor 25 C.

Svar #4
03. februar 2008 af nunu1989 (Slettet)

mange tak.. 25 C spille ikke rolle...

Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.