Samfundsfag

Fattigdom i USA

06. februar 2008 af DetNini (Slettet)
Jeg skal snart skrive en stor opgave omkring fattigdommen i USA, og skal bl.a. redegør for fattigdomsproblemerne, undersøge årsagerne til omfanget og udviklingen og tilsidst vurdere hvordan de to store partier vil mindske fattigdomsproblemerne.
Størstedelen af materialet skal være på engelsk.
Jeg har store problemer med at finde noget 'ordentligt' materiale og nogle gode tabller. Har du nogle forslag/links?
Jeg har søgt lidt på demokraternes og republikanernes hjemmeside, men synes ikke at finde noget brugbart :s æv!

Kan du hjælpe mig med nogle oplysninger eller egen viden.

Kh.

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2008 af FredeW (Slettet)

Hvis jeg søger på "poverty in the united states" på google lader der til at komme en hel del, der måske kunne være brugbart for dig.

F.eks. første hit: http://www.census.gov/hhes/www/poverty/poverty.html

Svar #2
06. februar 2008 af DetNini (Slettet)

Ja, den havde jeg fundet. Ellers tak :-) Det, jeg har sværest ved, er at finde noget omkring de to partiers planer i fremtiden hvad angår fattigdomsproblemet?

Er der ellers nogle gode samfundsfaglige ting, jeg kan komme ind på i opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2008 af FredeW (Slettet)

Problemet i den sammenhæng er, at de amerikanske partier er langt bredere end de danske, så det er svært at finde noget om en samlet holdning for partierne. I stedet kan du prøve at gå ind på f.eks. præsidentkandidaternes hjemmesider. Det samme kan gøres for parlamentsmedlemmer (men der er selvfølgelig temmelig mange ;-)).

En anden mulighed er at kigge på de nuværende kongresmedlemmers afstemningsadfærd. Dette http://www.aflcio.org/issues/legislativealert/votes/ beskriver, hvordan kongresmedlemmerne har stemt til forslag der vil være til gavn for arbejderfamilier, bl.a. "social security" (siden hører til en fagforening, så den kan selvfølgelig være farvet).

Hvis du vil undersøge denne indgangvinkel nærmere er der en del hits på "congressional voting record", der måske kunne være brugbare.

Generelt betyder det amerikanske politiske systems opbygning, at der (mindst) skal være enighed mellem præsidenten og kongressens flertal for at der kan ske (store) forandringer, så hvis det offentlige i USA skal gøre mere for de fattige, er det selvsagt svært i den nuværende situation.

Forresten virker det lidt tosset, at et vurderingsspørgsmål skal handle om "hvordan" - det er der ikke ret megen vurdering over i mine øjne :-)

Hvad mener du med "samfundsfaglige ting" du kan inddrage?

Svar #4
07. februar 2008 af DetNini (Slettet)

Tak for dine forslag - dem vil jeg lige undersøge.
vurderingsspørgsmålet lyder også således: Vurder, hvordan de to store partier i USA vil mindske fattigdomsproblemet? ...selvom det virker mere som et undersøgende spørgsmål.

De "samfundsfaglige ting" mener jeg samfundsfaglige begreber, teori.. altså "guldkorn" jeg kan få med ;-)

Skriv et svar til: Fattigdom i USA

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.