Kemi

pH

01. marts 2008 af piip (Slettet)
Hej.

Hvordan beregner jeg pH i 0,100 molære opløsninger af de fem nedenstående salte?

På forhånd tusind tak.
0,100 M CH3COONa,
0,100 M NaHSO4,
0,100 M Na2CO3,
0,100 M NH4Cl,
0,100 M AlCl3.

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2008 af Da-ted (Slettet)

Regne den aktuelle koncentration af H+ ud og tage -log til denne

Svar #2
01. marts 2008 af piip (Slettet)

Det forstår jeg ikke? Kan du ikk give mig et eksempel? Hvorfor H+?

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2008 af Da-ted (Slettet)

Når du har X antal CH3COONa i din opløsning har dette stof afgivet X H+ til opløsningen idet CH3COONa er salt til CH3COOH (eddikesyre, mener jeg). Hvis du ikke regner med at der er andet i blandingen er H+ = X

pH skal faktisk læses -log([H])

et lille "p" i kemi beetyder -log

Svar #4
01. marts 2008 af piip (Slettet)

Kan du ikke regne den første ud for mig så jeg lige får et indblik af hvordan det gøres, for jeg forstår det ikke helt. hvordan finder jeg ud af hvor meget anatak H+ der er i min opløsning?

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2008 af mathon

#4
se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=479850

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. marts 2008 af mathon

SORRY!!!
der gik ged i link-henvisningen

CH3COONa --> CH3COO^(-) + Na^(+)....(let opløseligt), hvorfor

[CH3COO^(-)]_aktuel = [CH3COONa]_formel = 0,100 M

pKb(CH3COO^(-)) = 9.25, hvilket indikerer SVAG base, hvori pOH beregnes

pOH = 0,5(pKb-log(Cb)) = 0,5(9.25-log(0,100)) = 5,125
ved 25°C
gælder
pH = 14 - pOH = 14 - 5,125 = 8,875 = ca. 8,9

Svar #7
02. marts 2008 af piip (Slettet)

#6
jeg forstor ikk hvad du mener Mathon?

Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.