Spansk
Tranduzca 7 frases
04. maj 2008 af
Kamelkalle (Slettet)
Hehe, ja forsøgte også at skrive 'emne' på spansk (:
Jeg skulle i denne opgave oversætte 7 opgaver fra dansk til spansk. Har jeg klaret det nogenlunde? Jeg synes ikke selv, de var så svære og mener da, at mine verbebøjninger er ret gode i disse syv. Hvad siger i?
1)Hvornår står du op på hverdage? = ¿A qué hora levantas en el días laborables?
2)Hvad laver du i fritiden? = ¿Qué haciendo en su tiempo libre?
3)Jeg slapper af. = Yo relajaro.
4)Jeg laver gymnastik hver dag. = Hago gimnástico todo día.
5)Skal du ud? = ¿Sale usted?
6)Nej, i dag går jeg ikke ud. = No, hoy que yo no salgo.
7)I Spanien spiser man middag meget sent. = En España usted come muy tarde.
Jeg skulle i denne opgave oversætte 7 opgaver fra dansk til spansk. Har jeg klaret det nogenlunde? Jeg synes ikke selv, de var så svære og mener da, at mine verbebøjninger er ret gode i disse syv. Hvad siger i?
1)Hvornår står du op på hverdage? = ¿A qué hora levantas en el días laborables?
2)Hvad laver du i fritiden? = ¿Qué haciendo en su tiempo libre?
3)Jeg slapper af. = Yo relajaro.
4)Jeg laver gymnastik hver dag. = Hago gimnástico todo día.
5)Skal du ud? = ¿Sale usted?
6)Nej, i dag går jeg ikke ud. = No, hoy que yo no salgo.
7)I Spanien spiser man middag meget sent. = En España usted come muy tarde.
Svar #1
04. maj 2008 af Lone H. (Slettet)
Hej kamelkalle
det gik bedre i den anden opgave med jeg- refleksive verber, en god ide ville vaere at have verbelisterne paa de diverse verber ved haanden naar du laver oversaettelserne, man forstaar ganske godt det du vil sige, men det smutter lidt.jeg skriver igen link paa verber i alle deres boejninger, og de er lige til at trykke ud.
http://users.ipfw.edu/jehle/VERBLIST.HTM
du forveksler du - boejningen med usted (De med stort)
1)Hvornår står du op på hverdage? = ¿A qué hora levantas en el días laborables?
¿A qué hora TE (refleksiv)levantas los(flertal) días laborables?
2)Hvad laver du i fritiden? = ¿Qué haciendo en su tiempo libre?
¿Qué hacES en Tu tiempo libre? su tiempo= i Deres
3)Jeg slapper af. = Yo relajaro.
Yo ME relajo.
4)Jeg laver gymnastik hver dag. = Hago gimnástico todo día.
Hago gimnásIA CADA (hver dag, ikke hele dagen) día.
5)Skal du ud? = ¿Sale usted?
¿SaleS? (usted-er De form)
6)Nej, i dag går jeg ikke ud. = No, hoy que yo no salgo.
No, hoy no salgo.
7)I Spanien spiser man middag meget sent. = En España usted come muy tarde.
En España SE come muy tarde.
usted endnu engang altsaa De med stort, naar man bruger udtrykket f.eks. man spiser tidligt, bruges trejde person ental.
mvh.
det gik bedre i den anden opgave med jeg- refleksive verber, en god ide ville vaere at have verbelisterne paa de diverse verber ved haanden naar du laver oversaettelserne, man forstaar ganske godt det du vil sige, men det smutter lidt.jeg skriver igen link paa verber i alle deres boejninger, og de er lige til at trykke ud.
http://users.ipfw.edu/jehle/VERBLIST.HTM
du forveksler du - boejningen med usted (De med stort)
1)Hvornår står du op på hverdage? = ¿A qué hora levantas en el días laborables?
¿A qué hora TE (refleksiv)levantas los(flertal) días laborables?
2)Hvad laver du i fritiden? = ¿Qué haciendo en su tiempo libre?
¿Qué hacES en Tu tiempo libre? su tiempo= i Deres
3)Jeg slapper af. = Yo relajaro.
Yo ME relajo.
4)Jeg laver gymnastik hver dag. = Hago gimnástico todo día.
Hago gimnásIA CADA (hver dag, ikke hele dagen) día.
5)Skal du ud? = ¿Sale usted?
¿SaleS? (usted-er De form)
6)Nej, i dag går jeg ikke ud. = No, hoy que yo no salgo.
No, hoy no salgo.
7)I Spanien spiser man middag meget sent. = En España usted come muy tarde.
En España SE come muy tarde.
usted endnu engang altsaa De med stort, naar man bruger udtrykket f.eks. man spiser tidligt, bruges trejde person ental.
mvh.
Svar #2
05. maj 2008 af Kamelkalle (Slettet)
Mange tak fro din hjælp!
Ja, jeg har en del problemer med Usted. Det må jeg give dig ret i. Jeg kan aldrig finde ud af det med Du og De.
Hvordan kan det være, at det hedder 'YO ME..' i 3'eren?
Og til 4'eren (: Jeg slog ordet op og der stod både todo og cada. Men mange tak, nu kan jeg da forskellen!
Så i 5'eren; 'Sales' kan altså dække hele sætningen?
Jeg synes disse refleksive er en smule svære. Jeg forsøgte mig godt nok med listen men det er meget de der 'TE, SE, Me..'-ord jeg ikke kan finde ud af at tilføje..
Ja, jeg har en del problemer med Usted. Det må jeg give dig ret i. Jeg kan aldrig finde ud af det med Du og De.
Hvordan kan det være, at det hedder 'YO ME..' i 3'eren?
Og til 4'eren (: Jeg slog ordet op og der stod både todo og cada. Men mange tak, nu kan jeg da forskellen!
Så i 5'eren; 'Sales' kan altså dække hele sætningen?
Jeg synes disse refleksive er en smule svære. Jeg forsøgte mig godt nok med listen men det er meget de der 'TE, SE, Me..'-ord jeg ikke kan finde ud af at tilføje..
Svar #3
05. maj 2008 af Lone H. (Slettet)
hejsa
i nr. 3 er det faktiskt overfloedigt med yo, du kunne bare skrive
me relajo.
i nr. 5 , ja det daekker hele saetningen
sales er boejet i du-form og selve verbet salir betyder ud over andre ting, at gaa ud, og slut.....finale.
det her med me, te, se etc. kommer med tiden
mvh.
i nr. 3 er det faktiskt overfloedigt med yo, du kunne bare skrive
me relajo.
i nr. 5 , ja det daekker hele saetningen
sales er boejet i du-form og selve verbet salir betyder ud over andre ting, at gaa ud, og slut.....finale.
det her med me, te, se etc. kommer med tiden
mvh.
Skriv et svar til: Tranduzca 7 frases
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
