Fysik
Tryk og massefylde
05. maj 2008 af
Np2 (Slettet)
Hmm nu fatter jeg ikke noget igen :/
I et åbent rør er der foruden kviksølv en ukendt væske.
(Tegning af et barometer med kviksølv og ukendt væske it et rør som buger i bunden. Kviksølv i venstre side af røret og ukendt væske i højre.
Kviksølvet går til h1 i højre side = 348 mm
Kviksølvet går til h2 i venstre side = 361 mm
og den ukendte væske går til h3 i højre side (over kviksølven) = 574 mm.
Find massefylden af den ukendte væske? - hvordan?
I et åbent rør er der foruden kviksølv en ukendt væske.
(Tegning af et barometer med kviksølv og ukendt væske it et rør som buger i bunden. Kviksølv i venstre side af røret og ukendt væske i højre.
Kviksølvet går til h1 i højre side = 348 mm
Kviksølvet går til h2 i venstre side = 361 mm
og den ukendte væske går til h3 i højre side (over kviksølven) = 574 mm.
Find massefylden af den ukendte væske? - hvordan?
Svar #1
05. maj 2008 af humosof (Slettet)
Ofte tager man ved den type opgaver udgangspunkt i trykket for en væskesøjle der er givet ved

P er trykket fra søjlen, rho er massefylden, g er tyngdeacc. og h er højden af søjlen. Det sidste trykled bruges, hvis der også er et tryk på selve søjlen.
Prøv at beskriv opstillingen lidt nærmere. Mener du at den ene ende af røret er lukket og den anden åbent, som et normalt kviksølvsbarometer? Siden du har to rør med hver deres skala er jeg ikke sikker på opstillingen.
P er trykket fra søjlen, rho er massefylden, g er tyngdeacc. og h er højden af søjlen. Det sidste trykled bruges, hvis der også er et tryk på selve søjlen.
Prøv at beskriv opstillingen lidt nærmere. Mener du at den ene ende af røret er lukket og den anden åbent, som et normalt kviksølvsbarometer? Siden du har to rør med hver deres skala er jeg ikke sikker på opstillingen.
Skriv et svar til: Tryk og massefylde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
