Engelsk
præfikser?
10. maj 2008 af
engedal (Slettet)
Hjælp!
Er der nogle der har en liste over ord med præfikser og en gramatisk forklaring på hvornår det er det ene eller det andet?
Hilsen Mette :)
Er der nogle der har en liste over ord med præfikser og en gramatisk forklaring på hvornår det er det ene eller det andet?
Hilsen Mette :)
Svar #1
15. maj 2008 af mulle2005fcm (Slettet)
Jeg fandt det her, hvis det er det du tænker på?
http://bedrebhashe.blogspot.com/2007/12/antonyms-made-easy.html
OPPOSITES WITH "PREFIXES"
im + proper = improper
in + ability = inability
mis + judge = misjudge
mis + understand = misunderstand
ir + regular = irregular
un + important = unimportant
dis + belief = disbelief
dis + appear = disappear etc.
DIS~
agree _____X___ disagree
comfort _____X___ discomfort
continue _____X___ discontinue
encourage _____X___ discourage
allow _____X___ disallow
loyal _____X___ disloyal
obey _____X___ disobey
connect _____X___ disconnect
honest _____X___ dishonest
like _____X___ dislike
IM~
mature _____X___ immature
partial _____X___ impartial
patient _____X___ impatient
probable _____X___ improbable
mortal _____X___ immortal
moral _____X___ immoral
pure _____X___ impure
IN~
accurate _____X___ inaccurate
adequate _____X___ inadequate
visible _____X___ invisible
complete _____X___ incomplete
gratitude _____X___ ingratitude
efficient _____X___ inefficient
discipline _____X___ indiscipline
valid _____X___ invalid
direct _____X___ indirect
credible _____X___ incredible
ILL~
luck _____X___ illuck
logical _____X___ illogical
legible _____X___ illegible
legal _____X___ illegal
literate _____X___ illiterate
NON~
co-operation _____X___ non co-operation
vegetarian _____X___ non-vegetarian
violence _____X___ non-violence
IR~
regular _____X___ irregular
responsible _____X___ irresponsible
relevant _____X___ irrelevant
MIS~
fortune _____X___ misfortune
manage _____X___ mismanage
interpret _____X___ misinterpret
UN~
able _____X___ unable
just _____X___ unjust
happy _____X___ unhappy
grateful _____X___ ungrateful
necessary _____X___ unnecessary
pleasant _____X___ unpleasant
popular _____X___ unpopular
natural _____X___ unnatural
educated _____X___ uneducated
equal _____X___ unequal
fortunate _____X___ unfortunate
healthy _____X___ unhealthy
kind _____X___ unkind
usual _____X___ unusual
safe _____X___ unsafe
wholesome _____X___ unwholesome
official _____X___ unofficial
conscious _____X___ unconscious
civilized _____X___ uncivilized
even _____X___ uneven
done _____X___ undone
fair _____X___ unfair
DIFFERENT TYPE
strong _____X___ weak
proud _____X___ humble
ancient _____X___ modern
noble _____X___ ignoble
hard _____X___ soft
rough _____X___ smooth / soft
internal _____X___ external
long _____X___ short
fertile _____X___ barren
forget _____X___ remember
brave / ly _____X___ coward / ly
artificial _____X___ natural
always _____X___ seldom / never
heavy _____X___ light
increase _____X___ decrease
reward _____X___ punishment
construction _____X___ destruction
permanent _____X___ temporary
exuberant _____X___ sparse
sorrow _____X___ joy
portable _____X___ fixed
expand _____X___ contract
high _____X___ low
clockwise _____X___ anticlockwise
http://bedrebhashe.blogspot.com/2007/12/antonyms-made-easy.html
OPPOSITES WITH "PREFIXES"
im + proper = improper
in + ability = inability
mis + judge = misjudge
mis + understand = misunderstand
ir + regular = irregular
un + important = unimportant
dis + belief = disbelief
dis + appear = disappear etc.
DIS~
agree _____X___ disagree
comfort _____X___ discomfort
continue _____X___ discontinue
encourage _____X___ discourage
allow _____X___ disallow
loyal _____X___ disloyal
obey _____X___ disobey
connect _____X___ disconnect
honest _____X___ dishonest
like _____X___ dislike
IM~
mature _____X___ immature
partial _____X___ impartial
patient _____X___ impatient
probable _____X___ improbable
mortal _____X___ immortal
moral _____X___ immoral
pure _____X___ impure
IN~
accurate _____X___ inaccurate
adequate _____X___ inadequate
visible _____X___ invisible
complete _____X___ incomplete
gratitude _____X___ ingratitude
efficient _____X___ inefficient
discipline _____X___ indiscipline
valid _____X___ invalid
direct _____X___ indirect
credible _____X___ incredible
ILL~
luck _____X___ illuck
logical _____X___ illogical
legible _____X___ illegible
legal _____X___ illegal
literate _____X___ illiterate
NON~
co-operation _____X___ non co-operation
vegetarian _____X___ non-vegetarian
violence _____X___ non-violence
IR~
regular _____X___ irregular
responsible _____X___ irresponsible
relevant _____X___ irrelevant
MIS~
fortune _____X___ misfortune
manage _____X___ mismanage
interpret _____X___ misinterpret
UN~
able _____X___ unable
just _____X___ unjust
happy _____X___ unhappy
grateful _____X___ ungrateful
necessary _____X___ unnecessary
pleasant _____X___ unpleasant
popular _____X___ unpopular
natural _____X___ unnatural
educated _____X___ uneducated
equal _____X___ unequal
fortunate _____X___ unfortunate
healthy _____X___ unhealthy
kind _____X___ unkind
usual _____X___ unusual
safe _____X___ unsafe
wholesome _____X___ unwholesome
official _____X___ unofficial
conscious _____X___ unconscious
civilized _____X___ uncivilized
even _____X___ uneven
done _____X___ undone
fair _____X___ unfair
DIFFERENT TYPE
strong _____X___ weak
proud _____X___ humble
ancient _____X___ modern
noble _____X___ ignoble
hard _____X___ soft
rough _____X___ smooth / soft
internal _____X___ external
long _____X___ short
fertile _____X___ barren
forget _____X___ remember
brave / ly _____X___ coward / ly
artificial _____X___ natural
always _____X___ seldom / never
heavy _____X___ light
increase _____X___ decrease
reward _____X___ punishment
construction _____X___ destruction
permanent _____X___ temporary
exuberant _____X___ sparse
sorrow _____X___ joy
portable _____X___ fixed
expand _____X___ contract
high _____X___ low
clockwise _____X___ anticlockwise
Skriv et svar til: præfikser?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
