Samfundsfag

Skriftlig eksamen i samfundsfag

21. maj 2008 af Poellemor (Slettet)
Hej

Jeg har gennem årene på gym haft problemer med at skrive samfundfagsafleveringer.
Selvom jeg nogle gange har fået hjælp og andre har sagt at min opgave så god ud, har jeg alligvel hver eneste gang fået 02.
Er der nogen der kan fortælle mig om der er nogle grundlæggende ting man skal gøre i sådan en opgave?
Nogle der har nogle fif til hvordan man skriver en god opgave til samfundsfags eksmanen i morgen?
Håber der er nogen derude som kan rådgive mig.

Brugbart svar (3)

Svar #1
21. maj 2008 af Thomasrud (Slettet)

Det er altid MEGET VIGTIG ting at være super opmærksom på taksonomien, så der er en klar skelen ml. redegørelse, undersøgelse og diskussion! (Sæt dig evt. ind i hvad disse forskellige ting helt præcist indeholder)

Derudover er det også vigtigt at gøre PRÆCIS det der står i opgaveformuleringen, f.eks. hvis du skal sammenligne nogle bilag så gør det, i stedet for bare at redegøre for dem hver for sig, og så ikke gøre mere. Det er naturligvis også vigtigt at inddrage alle de teorier, modeller og ekstra ting fra f.eks. samfundsstatestik samt artikler, både som i har gennemgået i timerne og som du ellers kan finde.

Når du så har alle disse ting, så brug dem fornuftigt, så det ikke bare lyder som om du bare "name dropper" alene for dennes skyld. Hvis du har nogle teorier, men bare ikke kan få dem inddraget så lad for guds skyld være, så det ikke kommer til at lyde søgt!

Beregninger på forskellige tabeller er også blevet vigtigere, her under den nye reform. Så hvis du kan lave noget procent beregning eller index beregning på nogle tal, så gør endelig det, men naturligvis kun hvis det har en relevans for hvad du skriver og evt. kan understøtte det du skriver.

Sproget er også en vigtig del, som elever tit overser, men som jeg har et indtryk af at lærerne lægger megen vægt på, så vær klar og præcis i dit sprog og hav lidt styr på kommatering og sådan.

Der er en anden tråd, hvor du kan se gode bud på hvad opgaverne der kommer i morgen, nok vil indeholde. Sæt dig lidt ind i disse ting, så du f.eks. ved hvad subprime krisen i USA er, og hvordan den påvirker dansk økonomi osv.

Hvis i har en metodebog f.eks. "Fold dig ud", er der sikekrt en liste over hvad den gode besvarelse skal idneholde. Lad bogen ligge slået op på den side, mens du skrivber din opgave.

Held og lykke!

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2008 af kim533 (Slettet)

Jeg vil gerne hjælpe dig, men skal lige vide hvordan en eksamens spørgsmål evnt kan se ud ?

Svar #3
21. maj 2008 af Poellemor (Slettet)

Tusinde tak!
Jeg aner ikke hvordan det kan se ud. Men mest af alt har jeg aldrig forstået hvorfor jeg gang på gang kun har fået 02.
Men tusinde tak for hjælpen thomasrud!

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. maj 2008 af Millepien (Slettet)

Kan se, at du Thomasrud har skrevet at opgaven måske kan komme til at handle om subprime krisen i USA! Er der andre emner du tror, den måske kunne handle om?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2008 af Thomasrud (Slettet)

Altså, tror ikke det bliver et emne i sig selv, men i en evt. økonomi opgave er det en ting der er godt at vide noget om.

Men der er en tråd om emnet her https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=519921

Skriv et svar til: Skriftlig eksamen i samfundsfag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.