Samfundsfag

Skriftlig samfundsfag

22. maj 2008 af sutt (Slettet)
Hej, jeg ville bare høre hvad i syntes om oplægget? og til dem af jer der skrev b'eren, hvilke teorier i har taget fat i?

Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2008 af monafona (Slettet)

Hej, jeg synes det var irriterende at der kun var en fællesdel i forhold til tidligere, hvor der var flere fællesdelopgaver at vælge imellem,

Overordnet spændende oplæg, men når man sådan generelt ikke har beslæftiget sig så meget med den del af samfundsfag så har det været lidt kritisk,

Brugbart svar (1)

Svar #2
22. maj 2008 af Siiiiine (Slettet)

Jeg synes oplægget var rigtig godt :D det havde et meget internationalt præg, hvilket er lige mig. Hvis det hele var dansk politik var jeg stået af... jeg skrev også b'eren, altså den med kultur og konflikt, og brugte egentlig ikke andre teorier end realisme/idealisme...

Brugbart svar (1)

Svar #3
23. maj 2008 af Bluestar (Slettet)

Jeg synes det var en vildt god opgave.. jeg brugte meget huntington... i opgave b2 (altså diskussionen) skrev jeg ikke kun om irakkrigen men inddrog kagan, tutu og huntington.. gjorde i også det? mange har ikke gjort det, men tænkte at der på en eller anden måde skulle være en sammenhæng mellem undersøgelsen og diskussionen...

Brugbart svar (1)

Svar #4
23. maj 2008 af JulianHupka (Slettet)

Jeg synes også B'eren var rigtig rigtig god.. kunne bruge vildt meget viden fra mit STP :) men hvilke teser gav I i fællesdelen?..

Brugbart svar (1)

Svar #5
25. maj 2008 af Siiiiine (Slettet)

#3 jeg brugte huntington, syntes dog det var svært at få det inddraget for var bange for at miste fokus... men jeg kom frem til noget med at USA måske endda ønskede at lægge vægt på hvad Huntington forudser, for at skræmme befolkningen og derved have en grund til at gå i krig, men at USA's virkelige grund var olie.. som de fleste nok også mener :D (penge og ressourcer er altid store faktorer i IP efter min mening)

Svar #6
26. maj 2008 af sutt (Slettet)

Jeg brugte også Huntington, da der i en af mine bøger stod netop noget om Huntington og Irakkrigen...

Brugbart svar (1)

Svar #7
28. maj 2008 af frk-k (Slettet)

Jeg synes opgaven var super god :) Skrev A'eren..

Angående fællesdelen er der så nogle af jer som ved hvorfor der i tabel 1 var så stor forskel på de tyrkiske indvandreres svar og de parkistanske,.?

Vi diskuterede det i vores gruppe men kom ikke rigtigt frem til noget svar da begge grupper jo er kommet til DK på samme tid,.

Brugbart svar (1)

Svar #8
29. maj 2008 af frk_lorenzen (Slettet)

Jeg synes det var udemærket. Jeg skrev noget om, at pakistanerne muligvis er influeret af den indiske hinduisme, som muligvis har et andet kvindesyn. Og så ved jeg, at de lægger utrolig meget vægt på uddannelse i Pakistan...men der kan selvfølgelig være andre grunde.

Jeg skrev også b'eren og brugte ip-teorierne især. Men jeg brugte også Molinsmodel, selvom det måske ikke var så oplagt, til at beskrive Bush's adfærd i forbindelse med Irak-krigen.

Jeg synes dog at de var lidt svært at inddrage flere hovedområder i de forskellige opgaver. A'eren lagde op til sociologi, B'eren til IP og C'eren til økonomi...kunne godt ha' tænkt mig nogle opgaver, hvor man kunne inddrage stof fra flere områder:)

Brugbart svar (1)

Svar #9
03. juni 2008 af ponystar (Slettet)

Jeg har nok aldrig været så glad, som da jeg så, at der var en tekst af Khatami. Jeg synes, det var en genial opgave - ret simpelt og ligetil, så burde for en gangs skyld ikke have tabt fokus.

Synes det var noget regulært pis, at den økonomiorienterede opgave ikke indeholdt en diskussion, men derimod en notat til mr. Villy. Endvidere synes jeg, at det ville have været fordelagtigt, hvis der var tabeller i den økonomiorienterede i stedet for den sociologiske. Come on!!!

Nå. Men altså jeg brugte som jer andre selvfølgelig også idealismen og realismen i B3, derudover de forskellige dimensioner udenrigspolitik har. Derudover inddrog jeg nogle konkrete eksempler, for at understøtte/afkræfte mine argumenter i forhold til dimensionerne. Fx at søde George måske trods alt ikke er så idépolitisk, derimod fandens dobbeltmoralsk. Huskede selvfølgelig at tilføje søde.

Jeg glæder mig virkelig til at se karakteren. Altså ikke "glæder" som i "giv mig meget", men mere som i "jeg er spændt". Okay. Ja.

Skriv et svar til: Skriftlig samfundsfag

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.