Samfundsfag

AT-synopsis, forvirret?

27. maj 2008 af samiira (Slettet)
jeg skal op til AT- synopsis og har valgt fagene samf og eng. i eng har jeg bare valgt den hermeneutiske spiral,(jeg har læst en bog) hvad kan jeg mere sige til det?


så har jeg valgt kvalitativ metode i samfundsvidenskab da jeg har interview en person, hva kan jeg mere sige end at jeg har valgt den kvalitative metode? og hvornår benyttter man Induktiv og deduktiv? har os tænkt mig at sige jeg har benyttet mig af sociologi, og brugt en teori derfra, men hvordan får jeg det sagt og til at hænge sammen ?

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2008 af Nana-banana (Slettet)

Kort sagt er forskellen på induktiv og deduktiv metode, at du, når du har en deduktiv tilgang til dit stof, fokuserer på generelle adfærdsforklaringer, dvs. du tager udgangspunkt i en teori og forsøger enten at falsificere eller bekræfte den ved at teste den i den virkelige verden. Du går altså fra det generelle (teorien) til det specifikke (en eller flere virkelige "cases".
En induktiv tilgang bevæger sig modsat fra det specifikke til det generelle. Man opstiller altså ikke en teori til at starte med, men analyserer en række problemer med lignende træk og udfra resultaterne, man opnår, kan man så opstille en teori.
Udover at nævne, at du har brugt en kvalitativ metode i forhold til dit interview, ville jeg nævne den hermeneutiske erkendelse, du har haft.

Vil anbefale dig at låne nogle lærebøger om samfundsfaglig metode, hvis du kan nå det endnu. Det hjalp mig meget.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2008 af DanielPetersen (Slettet)

#0 Du skal ikke regne med at få en god karakter med den indstilling.

Svar #3
27. maj 2008 af samiira (Slettet)

hmm men hører induktiv og deduktiv under kvantativ model? og hvad mener du om min indstilling "danielpetersen"

Skriv et svar til: AT-synopsis, forvirret?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.