Dansk

Hej

07. juni 2008 af Leah84 (Slettet)
Hej har virkelig brug for hjælp omkring dennotationer konnotationer har læst og læst og er lige ved at være der.... hvis der en der vil skrive lidt med mig over msn om det ville det være perfekt ???? Help

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2008 af redbarnet (Slettet)

Hvad har du brug for at vide?

Svar #2
07. juni 2008 af Leah84 (Slettet)

det er lidt svært at skrive med en linje men hvis du kender til begreber og vil hjælpe mig måske over msn....

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2008 af redbarnet (Slettet)

hm.. he. kan ikke se hvorfor, jeg ikke kan hjælpe dig herinde:)

[email protected]

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2008 af redbarnet (Slettet)

Jeg forbarmer mig over dig, da jeg ikke gider læse til idrætseksamen:) men det skal også være nu, da jeg har en aftale om et kvarters tid.

Svar #5
07. juni 2008 af Leah84 (Slettet)

Okay så prøver jeg at formulere mig her... men har du tid til at hjælpe et lille stykke tid??? Hvis ja hvis du så har mulighed for det må du gerne høre nik og jay sangen kan du høre hende synge på youtube for det er den jeg har nogle spørgsmål til...:)

Svar #6
07. juni 2008 af Leah84 (Slettet)

Det som jeg ikke helt forsår det er! Er det korrekt at sige at alle navneord konnotere når vi møder dem i eksempelvis en tekst, og at nogle konnotationer er mere lukket end andre??

Eksempel: Skolen var et helvede. (Ordet helvede konnotere det samme hos alle folk, altså en bestemt konnotation= én medbetydning). Men hvorfor hedder det så en konnotation og ikke denotativ. Er det fordi når man har med litterære tekster at gøre så vil mange ord automatisk konnotere.... og været skrevet i et billedsprog?

Lang smøre forstår du hvad jeg mener ??:)

Svar #7
07. juni 2008 af Leah84 (Slettet)

Tusin tusind tak...



Svar #8
07. juni 2008 af Leah84 (Slettet)

Jeg sidder her med et afsnit i min danskbog: billedesprog er sprogets overførte betydning. Istdet for at sige noget bogstaveligt udtrykker man sig i billeder. Men er det ikke rigtigt at en sætning som : skolen var et helvede - her laver vi et billede men den konnotatere noget alle har et bestmt billede af og derfor er det real plan forstået på den måde at det er lettere at læse end en metafor ????


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. juni 2008 af redbarnet (Slettet)

he... lidt rodet, men:

Der er både denotationer OG konnotationer i mange tekster, de kan altså optræde SAMMEN eller HVER FOR SIG.

En denotation: Et ords denotation er det, der står i ordbogen om et ord. En hests denotative betydning er "et firbenet dyr" -

En konnotation: Er værdiladede synonymer for et ord. En kvindes konnotation kan være "kælling", "luder", "bitch", "solstråle", "dame" osv. Der er altså både negative konotationer og positive konotationer.
Men slår man op i ordbogen under "kvinde" skulle der ikke gerne stå "luder" bagefter;)

Konnotationer er altså subjektive, medens denotationer er objektive. Så man kan ikke sige, at konnotationen "Helvede" har én medbetydning for alle mennsker. Slår du op under "helvede" i ordbogen, så står der måske "et varmt sted", men IKKE "skole", selvom det nogle gange kunne synes fornuftigt:)

Nu må jeg desværre smutte:) held og lykke


Svar #10
07. juni 2008 af Leah84 (Slettet)

tak hvis du har tid kan du måske skrive imorgen:)

Brugbart svar (0)

Svar #11
07. juni 2008 af redbarnet (Slettet)

Jeg sidder her med et afsnit i min danskbog: billedesprog er sprogets overførte betydning. Istdet for at sige noget bogstaveligt udtrykker man sig i billeder.

Men er det ikke rigtigt at en sætning som : skolen var et helvede - her laver vi et billede men den konnotatere noget alle har et bestmt billede af og derfor er det real plan forstået på den måde at det er lettere at læse end en metafor ????

: På sin vis nej. Din sætning "Skolen var et helvede" indeholder både realplanen "Skolen" og billedplanen "helvede". Men "Helvede" ER en konnotation til skolen.

Realplanet er det virkelige, mens billedplanet er det billede, vi "låner" for at give udtrykket en bestemt betydning - en konnotation, der i dette tilfælde er negativt.


Skriv et svar til: Hej

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.