Biologi

fosfationer

04. maj kl. 12:57 af alma00 - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har lidt svært ved at gennemskue denne opgave:
How many kg of phosphate ions are split off from adenosine triphosphate (ATP) per day in an average human (2000 kcal energy consumption)?

Svarmulighederne er:
Ca. 13 kg
Ca. 35 kg
Ca. 70 kg
Ca. 7 kg
 

Håber i at kan hjælpe :))


 


Svar #1
04. maj kl. 13:06 af alma00

Er dette rigtigt??

Først omregnes kcal til kJ:

2000*4.184 = 8368 kJ

Det tager omkring 30 kJ/mol til at syntetisere 1 ATP ud fra ADP og fosfat:

8368 kJ / 30 kJ/mol = 278.9 mol

Finder massen af ATP --> bruger molmassen af ATP 507.2 g/mol

278.9 mol * 507.2 g/mol = 141475 g = 141.5 kg

Dividere dette med 2??

141.5 kg / 2 = 70.7 kg


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj kl. 15:42 af ringstedLC

Der spørges til massen af fraspaltede fosfationer, ikke massen af ATP. Men ellers passer din beregning fint!


Svar #3
13. maj kl. 18:52 af alma00

Hej

Det er fordi jeg tænkte at hvis jeg fandt massen af ATP så vil jeg kunne dividere det med to for at finde massen af fosfat. 

Er der en bedre måde at udregne det på end det jeg har gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj kl. 20:54 af ringstedLC

#3 Du kan vel ikke bare regne med at én fosfat-ion og ét ADP-molekyle vejer det samme.

Gang molarmassen for fosfat med antal mol ATP.


Svar #5
14. maj kl. 00:02 af alma00

Det giver også god mening

Jeg tror, at jeg bliver forvirret over, at når jeg ganger molarmassen for fosfat med mol ATP, så får jeg

278.9 mol * 94.97 g/mol = 26487 g = 26.5 kg

Hvilket ikke er en af svarmulighederne

Skriv et svar til: fosfationer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.