Eksamensforberedelse

Martin Luther King

09. juni 2008 af juks (Slettet)
Hej jeg skal lave fremlæggelse om martin luther king. ville høre om i kunne hjælpe mig med nogle spørgsmål??

hvad skabte han ? f.eks. love, rettigheder.

om synet er ændret på de sorte i usa?

og hvordan er det idag mellem sorte og hvide i usa?

Brugbart svar (1)

Svar #1
09. juni 2008 af ditt (Slettet)

Martin Luther King var med til at afskaffe mange af de racistiske love. det hele startede med Rosa Parks (sort), der nægtede at flytte sig for en hvid mand i bussen. Dette førte til busboykot og ændrede lovgivningen på dette område.

men søg på google - det er så godt som alt :)

Brugbart svar (1)

Svar #2
09. juni 2008 af ditt (Slettet)

*der er så godt som alt

Brugbart svar (1)

Svar #3
10. juni 2008 af Namation (Slettet)

Martin Luther King var kendetegned ved hans kamp mod segration (Opdeling af sorte og hvide, på bla.. skoler) og Racisme. Han var en meget stor del af den ikke voldelige modstand (Modsat hans "modsætning", Malcolm X, som man ikke rigtigt kan komme uden om hvis man snakker om King)

Om han havde nogen direkte indvirkning på ændring af synet på sorte i USA kan diskuteres, mange vil mene at det var Malcolm X og hans hårde linje der endligt gave resultaterne (Politikere ville ofte frygte Malcolm X og det han repræsentered så meget at de var mere villige til at forhandle med den ikke voldelige King.)


Om synet på sorte er ændret i USA er igen diskutabelt: Lovgivningen er et sted man kan peje på og sige at den har ihvertfald, det er nu ulovligt at være racistisk og kalde folk en "nigger" hvilket er et skridt i den rigtige retning. Men hvorvidt ændringen af loven afspejler virkligheden er noget andet. Afro-Americanere er stadig den lavest lønned folkegruppe og stadig den gruppe hvoraf flest %vis sidder i fængsel. Racisme er hverdag mange steder og "sorte" og "hvide" lever stortset stadig i to forskellige verdener.

Selvfølgelig er livet som Afro-Americaner blevet bedre med den nye lovgivning, bla har de nu fået mulighed for at stemme uden forhindringer. Men mange af problemerne er kulturelle og ikke juridiske. Det kulturelle had er ved at bløde op, men der er stadig lang vej endnu.

Skriv et svar til: Martin Luther King

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.