Geografi

Fertilitet

19. juni 2008 af josef22 (Slettet)
mit tema er "Danmarks befolkning 1940-2040", ogjeg skal lave en prognose frem til 2040 men jeg ved ikke hvordan. Er der nogle der kan hjælpe?

Svar #1
19. juni 2008 af josef22 (Slettet)

det haster lidt....

Brugbart svar (1)

Svar #2
11. august 2008 af Bruger slettet (Slettet)

BEFOLKNINGSFREMSKRIVNINGER

Jeg ved, det er for sent for #0, men af hensyn til senere studerende kommer her to mulige opskrifter til løsning af problemet med befolkningsprognoser:

Opskrift 1 - den lette

Gå til

* Danmarks Statistiks hjemmeside: http://www.dst.dk/ ->

* I søgefeltet i øverste højre hjørne skriver du: Befolkningsfremskrivning

* Klik på søg: http://www.dst.dk/Vejviser/sogning.aspx?search=befolkningsfremskrivning

* Vælg det relevante link, pt: Regionale befolkningsfremskrivninger 2007-2040 - Nyt fra Danmarks Statistik http://www.dst.dk/Statistik/Nyt/emneopdelt/nytsingle.aspx?countid=9284&ci=true&pti=1

* Klik på Hent udgivelse http://www.dst.dk/pukora/epub/Nyt/2007/NR245.pdf

Bemærk, at der er tale om indekstal med 2007 = 100, så man skal selv regne det absolutte tal for 2040 ud. Der kalkuleres med en 5% stigning (indeks 105 for 2040 med 2007=100), og befolkningstallet i 2007 angives til 5.447.084, så

Befolkningsprognosen for 2040 = 5.447.084*105/100 = 5.719.438

Mere detaljerede oplysninger findes i Statistiske Efterretninger (jfr kildeangivelser i ovennævnte udgave af Nyt fra Danmarks Statistik), men StE er ikke gratistilgængelige. StE udgives både trykt og i pdf-format, og de er tilgængelige på større biblioteker.

Jeg er temmelig sikker på, at man også selv kan trække tallene ud af Statistikbanken, men der skal man selv definere sine tabeller, så det kræver lidt mere tankevirksomhed :)

Opskrift 2

Vejen til "porten" ser således ud:

* Gå til statistikbanken: www.statistikbanken.dk

* I venstre spalte vælges: Befolkning og valg http://www.statistikbanken.dk/statbank5a/default.asp?w=1440

* Åbn mappen Befolkningsfremskrivning

* Vælg den tabel, der bedst dækker dit behov - og udfør det nødvendige tankearbejde

Her er et forslag - jeg tror, det kan gøres fiksere:

* Vælg fx tabel PROG407: Befolkningsfremskrivning 2007 efter region, landsdel, alder og køn http://www.statistikbanken.dk/statbank5a/default.asp?w=1440

* Under OMRÅDE (16) afmærkes de 5 regioner (hold ctrl nede)

* Under ALDER (101) afmærkes Alder i alt - med mindre du har interesse i bestemte aldresgrupper

* Under KØN (2) udlader du at afmærke noget - med mindre ...

* Under ÅR vælger du 2040

* Klik på VIS TABEL (rød skrift nederst til højre i skærmbilledet), så får du resultatet:

Befolkningsfremskrivning 2007 efter alder, tid og område   Region Hovedstaden Region Sjælland Region Syddanmark Region Midtjylland Region Nordjylland Alder i alt           2040 1 685 024 881 935 1 239 857 1 357 704 571 655

Så må du selv lægge dem sammen.

Statistikbanken tilbyder mulighed for at lægge tallene over i Microsofts regneark Excel eller et smart lille program, PC-AXIS, som Danmarks Statistik selv har udviklet i samarbejde med det svenske statistikkontor. PC-AXIS kan downloades gratis fra Danmarks Statistiks hjemmeside HER: http://www.dst.dk/PC-AXIS.aspx

God fornøjelse - jeg elsker deskriptiv statistik :)

Mvh

Ms Nielsen


Skriv et svar til: Fertilitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.