Studievalg og videregående studie

1-årig HF - adgangsgivende?

21. juni 2008 af johann-skov (Slettet)
Hej alle!

Jeg kunne godt tænke mig at høre jeres bud på om I mener man kan tage sig en 1-årig hf der vil være adgangsgivende til en videregående uddannelse, eller om sådan et kort forløb alene er beregnet til supplering?

På forhånd tak.

Kærligste hilsener

¤o¤o¤o¤o¤o¤o¤o¤o¤o¤o¤o¤o¤o¤o¤o

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2008 af missheidi (Slettet)

Mener du en 1 årig HF på VUC eller en "alm" HF?


Jeg tror ikke du kommer ind nogen steder, med en 1 årig alm HF. Man afslutter ikke særlig mange fag første år, så derfor vil der ikke være nogen adgangsgivende eksamener (som dansk og engelsk bl.a.)..:)

Svar #2
21. juni 2008 af johann-skov (Slettet)

#1

Jeg er lige nu ved at afslutte STX. Det vil sige at jeg har mange af de basale adgangsgivende fag med mig. Eftersom studieretningsprojektet for mit vedkommende gik fantastisk dårligt, har det en stor effekt på mit gennemsnit. Da jeg har hørt at næste års 3g'ere bliver stillet med langt mildere og mere humane vilkår, og vil have større mulighed for at få opbakning under skrivningen, har det været en fristende tanke at gå 3g om, for at forbedre SRP-karakteren, og dermed snittet. Jeg har kun en eksamen tilbage, og de øvrige er gået rigtig godt, hvilket vil sige at jeg ved en eventuel gentaget eksamenssituation ikke behøver at frygte en dårlig karakter, fordi at den jeg allerede har fået er sikret.

Der er en del naturvidenskabelige fag som jeg har planer om at supplere med efter jeg har afsluttet STX, og derfor tænkte jeg - som en "kompensationabel" løsning til en ekstra 3g-runde - om man evt kunne sammenkoble sådan en slags "fagpakke" på et HF/VUC-studie efter eget behov, uden at behøve inkludere de basale fag som du netop nævner, da jeg allerede har dem bestået fra min STX-eksamen, og så om beviset fra dette kan fungere som adgangsgivende. To års HF-gang er nemlig ikke lige hvad jeg trænger til, men et år skræmmer mig ikke.

I mine egne ører lyder det ret usandsynligt, og det har været svært at finde et entydigt svar på synes jeg, så derfor søgte jeg lidt efter nogle andres vurdering.

¤o¤o¤o¤o¤o¤o¤o¤o¤o¤o¤o¤o¤o¤o¤o

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. juni 2008 af missheidi (Slettet)

Du vil ikke kunne forbedre dit gennemsnit, hvis du beslutter at afslutte STX. Dit gennemsnit vil være låst. Men hvis der er nogle fag, som du vil forbedre, fordi der måske er krav om det på den videregående uddannelse du vælger..


Men du kan sammensætte en HF på VUC, som det passer dig.. Hvis du fx ikke har fysik, og du har brug for det, så tager du bare fysik..

Her er et link til VUC, så kan du læse lidt.:)


http://www.vuc.dk/hovedsiden.aspx

Skriv et svar til: 1-årig HF - adgangsgivende?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.