Kemi

pH- hjælp..

07. september 2008 af Rasie (Slettet)

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med en opgave:

opg 1. Beregn pH i 0,0072 HNO3

hvis det er muligt, kunne det være rigtig godt emd en forklaring på svaret, tak:)

Mvh. Rasie


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2008 af juventuz (Slettet)

Ville gøre følgende:

HNO3 + H2O → H3O+
hvorfor

ph=-log(H3O+)=-log(0.0072)=...


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2008 af juventuz (Slettet)

i reaktionsskemaet mangler NO3- som produkt


Svar #3
07. september 2008 af Rasie (Slettet)

altså dvs. at svaret er: H3O+ + NO3-, '

Jeg forstår ikk hvorfor du har sat det der i log


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2008 af juventuz (Slettet)

har du aldrig haft om pH? pH regnes sådan


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2008 af Da-ted (Slettet)

#3

pH er defineret som -log([H3O+]).

Salpetersyre, som der jo er tale om, er en stærk syre, hvorfor du blot kan tage -log til 0,0072 da reaktionsskemaet som #1 tegner foregår ved hvert enkelt salpetersyremolekyle.

Det gælder generelt i kemi at et lille p betyder -log


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. september 2008 af mathon

fat din kemibog og genlæs,
hvordan
pH beregnes for syrer af forskellig styrke


Svar #7
07. september 2008 af Rasie (Slettet)

# mange tak,


Skriv et svar til: pH- hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.