Kemi

pH

21. oktober 2008 af AnneAgersnap (Slettet)

Hej Allesammen

Håber virkelig der er en der kan hjælpe mig med den opgave, den irreterre mig meget! :(

Ved forbrænding af fossile brændsler dannes der CO2. CO2 er en drivhusgas, og der kan derfor være god grund til at rense f.eks. skorstensrøg, før den udledes til atmosfæren.

Dette kan ske ved en reaktion med calciumydroxid, f.eks: CO2(g) + Ca(OH)2(aq) CaCO3(s) + H2O(l) (I) I et modelforsøg hældes 600 mL 0,0200 M Ca(OH)2 i et bægerglas.
a. Beregn pH for opløsningen.
 

Gennem opløsningen bobles der CO2 med en hastighed af 0,050 mol/min. Under gennemboblingen måles pH for opløsningen. 1,2 min. efter start er pH faldes til 12,2.
b. Beregn stofmængden af OH- i opløsningen til tiden 1,2 min. efter start.
 

CO2 er boblet igennem et porøst filter for at få reaktion (I) til at forløbe så effektivt som muligt.
 

c. Hvor mange % af den tilledte mængde CO2 har reageret?

Her er min mine resultater for a og b, men er meget i tvivl om opgave c:

Opgave 1
a)
Den formelle koncentration af Ca(OH)2 er 0,0200 M, derfor er den aktuelle koncentration af OH- er 0,200 M • 2 =0,0400M. (vi ganger den formelle koncentration med to fordi der er to hydrooxidioner pr. salt. Og resultatet bliver derfor den aktuelle koncentration)
Herefter beregner vi pOH således:
pOH = -log(OH-)
pOH = -log(0,0400M)
pOH = 1,39794
Herefter kan vi så udregne pH ved denne formel:
pH + pOH = 14
Det eneste vi skal gøre er at isolere:
14 – pOH = pH
14 – 1,39794 = 12,6021

b)
Vi skal i denne opgave udregne stofmængden af OH- i opløsningen til tiden 1,2 min efter start. Jeg starter med at udregne pOH:
pOH = 14-pH
= 14 – 12,6021
= 1,8
Herefter udregner vi OH-
[OH-] = 10-1,8 = 0,015849 M
n = c • V => 0,015849 M • 0,600 L
n = 0,009509 mol
 

c)???

Håber på hjælp

Hilsen Anne


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2008 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=588849


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.