Samfundsfag

Eu

27. oktober 2008 af Marianne123 (Slettet)

Hejsa, er der nogen, der kan hjælpe mig, jeg har fået som opgave at skrive hvorfor Danmark, Sverige og Holland var utilfredse med demokratiet i eu i 1999. Derefter skal jeg svare på hvorfor Spanien, Portugal, Irland og Luxembourg var tilfredse med demokratiet i eu i 1999. Er der nogen, der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2008 af aabfan (Slettet)

 Hvorfor lige 1999?

Kan kun se en logisk forklaring på, at skæringspunktet er 1999. Da det var hvor ØMU'en gik ind i sin tredje fase. Holland hoppede dog på euroen?

Nå, men EU-modstanden i Danmark kommer tydeligst til udtryk ved folkeafstemninger, hvor danskerne to gange har stemt nej. Første gang det foregik var i 1992, hvor det danske nej kan skyldes, at EU-diskursen ændrede sig fra et økonomisk fællesskab til en politisk union. Anden gang, der blev stemt nej, var i 2000, hvor der blev stemt om afskaffelse af forbeholdet vedrørende Euroen. Ved denne afstemning var hovedargumentet fra modstanderne, at Danmark ville miste kronens nationale symbolværdi, og ud over dette blev der argumenteret for, at Euroen var en svag valuta. Dette samme gjaldt hinsidan.

Jeg ved godt, at jeg ikke har svaret på demokrati spørgsmålet - men det er fordi, jeg har svært ved at se skæringspunktet 1999, som noget afgørende? Men hvis jeg skulle svare, så ville jeg komme ind på begreber som 'Demokratisk underskud'(Goul Andersen) og 'EU’s integrationsteorier'. Udover nej'et i 2000 kan jeg ikke se noget. Det samme gælder for de andre lande.

Oplys mig!


Svar #2
27. oktober 2008 af Marianne123 (Slettet)

Hej, tusind tak for svaret. Jeg forstod heller ikke meningen ved 1999, det var sådan set det, som forvirrede mig. Jeg har ikke hørt så meget om "demokratisk underskud" eller  om "integrationsteorier", måske om jeg kan få dig til at forklare lidt mere om det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2008 af aabfan (Slettet)

Det står meget præcis i disse opgaver, jeg har linket til. Hvis du ikke har hørt om det før er de nok ikke så vigtige, at inddrage - men skader bestemt heller ikke! Du kommer helt sikkert til, at lære mere om disse på et senere tidspunkt.

(Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk)

(Link fjernet pga. dødt link. Mvh. Studieportalen.dk)

Hvis du vil vide mere, er bogen "Politik og samfund i Forandring" af Jørgen Goul Andersen rigtigt god, at have ved hånden.


Svar #4
27. oktober 2008 af Marianne123 (Slettet)

tusind tak. :)


Skriv et svar til: Eu

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.