Kemi

pH!

06. november 2008 af Biochem (Slettet)

Sidder med denne opgave og har prøvet i et godt stykke tid nu, men melder pas, en der kan hjælpe?

20,mL 0,1000M HCi titreres med 0,1000M NaOH

- Beregn pH efter tilsætning af 19,98 mL af NaOH-opløsningen.

Min fremgangsmåde var:

1. Berregne stofmængde af [H3O+] samt [OH-]

2. Finde forholdet hvormed de reagere.

3. Berregne [H3O+] efterfulgt af pH.

Men jeg for et facit der ikke stemmer overens med facitlisten...


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2008 af mathon

...hvordan har du gjort og hvad får du?


Svar #2
06. november 2008 af Biochem (Slettet)

Se link: http://peecee.dk/upload/view/138938
 


Svar #3
06. november 2008 af Biochem (Slettet)

Jeg jokker i spinaten mht. til bestemmelsen af forholdet hvori de reagerer!


Svar #4
06. november 2008 af Biochem (Slettet)

En anden der kan hjælpe!? Lader til at mathon ikek gad mere! :-D


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. november 2008 af mathon

HCl er en stærk syre, dvs. helt dissocieret

n(H3O+(aq)) = (0,020 L)*(0,10000 mol/L) = 0,002000 mol
n(OH-(aq)) = (0,01998 L)*(0,10000 mol/L) = 0,001998 mol

HCl(aq)       +       NaOH(aq)   --->    NaCl(aq)    +    H2O(l), hvoraf kan læses
1 mol              1 mol dvs i mængdeforholdet 1:1

med et overskud på
(0,002000-0,001998) mol = 2*10-6 mol

pH = -log(2*10-6) = 5,7


Svar #6
06. november 2008 af Biochem (Slettet)

Jeg er da også en hat!!

HVorfor fan*** dividere jeg også? :-S

stofmængden er jo altid givet ved n=M*m!

hmm har været en lang dag! :-S

Tak skal du have mathon (igen)! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. november 2008 af mathon

det er nu
n = V*c


Svar #8
06. november 2008 af Biochem (Slettet)

#7

Ja i netop dette tilfælde er det!

Jeg har da seriøst tabt sutten... :-S


Svar #9
06. november 2008 af Biochem (Slettet)

hmmm efterfølgende står der i opgave b:
 

Berregn derefter pH efter tilsætning af 20,02 mL af NaOH-opløsningen

Jeg får igen noget dre ikke passer overens med facit listeen får selv 2,6. facitlisten siger 9,6!


Svar #10
06. november 2008 af Biochem (Slettet)

Hermed løst! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. november 2008 af mathon

n(OH-(aq))tilsat = (0,02002 L)*(0,1000 mol/L) = 0,002002 mol
n(OH-(aq))overskud = (0,002002 - 0,002000) mol = 2*10-6 mol

pOH = -log(2*10-6) = 5,7

ved 25°C
pH = 14 - pOH = 14 - 5,7 = 8,3


Svar #12
06. november 2008 af Biochem (Slettet)

hmm skulle gerne give 9,3 siger facitlistn også!

Men som sagt så er havde jeg løst den! :-)

Men tak alligevel!


Skriv et svar til: pH!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.