Andre fag

At tage et lån i banken - haster

10. november 2008 af Tissi (Slettet)

Hejsa,

Jeg vil lige høre, hvis man låner 9000 kr. i alt i banken, hvor man afdrager 3000 kr. pr måned.. Hvor meget kommer det så til at koste i omkostninger? Jeg ved godt, at det svinger og der er mange faktorer, der spiller ind.. Men kan I ikke bare sige et ("typisk") eksempel på nuværende tidspunkt?

Det her er ikke nogen matematikopgave, men et spørgsmål i fht virkeligheden.. vidste ikke lige hvor jeg ellers skulle lægge tråden ind henne :-) ..

Jeg ved godt, at jeg kan ringe til banken og bla bla, men det hele er lidt svært at forklare, det er en indviklet historie, så vær venlig bare at svare på mit spørgsmål :-) ..

Mvh. Tissi


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2008 af Jean

Det kommer an på i hvor mange måneder du skal afdrage 3000 kr. :)


Svar #2
10. november 2008 af Tissi (Slettet)

 jeg vil afdrage i 3. mdr :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2008 af c_aastrup

Hvis du skal være færdig på tre måneder, så skal du betale mere end 3000 kr, der er jo en lille ting der hedder renter.

Det nemmeste er at spørge i banken om hvlike vilkår de vil give dig.


Svar #4
10. november 2008 af Tissi (Slettet)

Ja, det er jeg godt klar over. Læs nu mit første indlæg.

Er der nogen, der venligst kunne komme med et realistisk eksempel, bare cirka?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2008 af CoSMoS

Det afhænger af hvilken bank du har - de fleste banker tilbyder dog kassekreditter uden oprettelsesgebyr for unge/studerende, så hvis dink bank kræver at du betaler gebyr for overhovedet at få lov til at oprette kassekreditten skal du nok kraftigt overveje at skifte bank, da det er relativt nemt at finde nogen der ikke har dette gebyr. (Mange banker er åbenlyst nok interesserede i at tiltrække unge som kunder).

Den typiske rente er 6-7-8 % p.a. så hvis du vil afdrage i løbet af tre måneder, kan du jo så forvente en rente på 1,5%-2% af de 9000 kr. Det gælder jo så kun hvis du får en kassekredit hvor du kun betaler rente af de penge du rent faktisk har lånt, og skylder væk, modsat et decideret lån - jeg kender ikke den helt korrekte terminologi - hvor du ikke selv bestemmer tilbagebetalingstempoet.

Men altså - shop lidt rundt mellem bankerne og se hvor du kan få de bedste vilkår. Din ihærdighed på dette punkt bestemmer hvor favorable vilkår du vil få. Det burde dog ikke være noget stort problem at komme til at betale praktisk talt ingenting i omkostninger, renter og gebyrer.


Skriv et svar til: At tage et lån i banken - haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.