Dansk Historieopgave

Historieopgave

13. april 2003 af sclk (Slettet)
Tænkte på om der er nogen der kan fortælle mig om man skal komme med citater, når man analyserer en kilde(Altså et "historisk dokument)på samme måde som i danskopgaven - altså ligeså mange...?? VAr bare lidt i tvivl!!

Brugbart svar (1)

Svar #1
13. april 2003 af Kaare (Slettet)

Du er ikke på nogen måde forpligtet til at citere en kilde. Du skal derimod gøre opmærksom på at du anvender kilden og også gerne gøre opmærksom på det specifikt de steder hvor du bygger på specifikke kilder - gerne med fodnoter eller slutnoter. Du kan godt vælge at citere men i så fald skal det være fordi du mener det gør din fremstilling lettere forståelig for læseren eller fordi du vil præcisere en meget specifik pointe i en kilde. Bare pas på med ikke at gøre citater ALT for lange.

Brugbart svar (1)

Svar #2
15. april 2003 af SP anonym (Slettet)

Og dog... nogle historielærere kræver, at der er præcise citater i historieopgaven.
Mit råd er at gøre brug af præcise citater.

Brugbart svar (1)

Svar #3
15. april 2003 af Kaare (Slettet)

Tja... det er selvfølgelig en eviggyldig sandhed at man bare skal spørge hvad ens lærer vil have og følge det hvis man vil maksimere sine karakterer :~) Jeg skrev også selv en noget utraditionel historieopgave i gymnasiet så jeg er ikke helt inde i hvad der kræves der men jeg kan i hvert fald stå inde for at det ikke på nogen måde er en fordel at bruge citater uden nogen væsentlig grund i opgaver på universitetsniveau.

Svar #4
20. april 2003 af sclk (Slettet)

Tak for det. Nu har jeg skrevet citater. Jeg har analyseret Odysséen, så de citater, jeg har sat ind, er for at underbygge mine konklusioner - lidt ligesom man skal i danskopgaven.

Brugbart svar (1)

Svar #5
23. april 2003 af SP anonym (Slettet)

Kaare:

Gymnasiets opgaver svarer heller ikke til opgaver på gymnasieniveau. På gymnasiet skal man lave ordforklaringer og en pokkers masse fodnoter med liniehenvisninger, hvilket ikke just er kutyme på uni.

SCLK: God idé. Odysséen - hvordan det? Kan man lave en saglig analyse af et episk digt? Hvordan lød opgaveformuleringen?

Skriv et svar til: Historieopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.