Studievalg og videregående studie

HA almen - som markedsføringsøkonom

16. november 2008 af joxx (Slettet)

Hej

Jeg er som nyuddannet markedsføringsøkonom kommet i det problem at jeg ikke føler at jeg har de job muligheder, som jeg havde forventet og overvejer derfor at skulle på skolebænken igen. I den forbindelse har jeg overvejet HA almen studiet meget kraftigt. Jeg kan dog ikke helt gennemskue hvordan dette foregår.

Hvilket fag vil jeg skulle have på det halvandet år uddannelsen tager med merit?

Springer man let og elegant over matematik, da dette umiddelbart kun findes på de to første semestre?

Hvordan ser det ud mht. tidsbehovet på studiet? (altså hvor mange timer man skal ligge i det, på skolen og på lektier?) – hvilket jo selvfølgelig er en individuel sag, men bare et nogenlunde skøn kunne være lækkert.

Er man generelt lost som markedsføringsøkonom på studiet, set i forhold til de ”rigtige HA’er”?

 

Jeg har også stillet de ovenstående spørgsmål til studievejledningen på stedet – mennn det er nu altid rart at have svarene fra folk som oplevet det selv.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2008 af cani (Slettet)

Jeg startede på Ha Alm på CBS i år, men jeg har ikke merit fra forrige studier. Har holdt 1 sabbatår.

Jeg har ikke matematik i mit studie, men meget af de vi laver er præget af matematik. Jeg ved ikke, hvilke og hvor mange fag du kommer til at få merit på, men jeg kan da sige, at du kommer til at bruge meget tid på gruppearbejde, da der ligger meget mere gruppearbejde i det, end selv jeg troede. Jeg har i gennemsnit 20-25 timer/forelæsninger om ugen og bruger næsten lige så lang tid på gruppearbejde, så det kommer lidt an på, hvor du tager din HA Alm. På Syddansk Uni er der ikke lige så meget gruppearbejde, men ved, at de til gengæld har matematik på 1. år, altså 1. og 2. semester, mens jeg ikke har matematik, som fag.

Håber du kan bruge dette til noget. En god idé er, at tage til åbent hus og stille vejledere og elever disse spørgsmål. De vil med glæde hjælpe dig på vej. Held og lykke med dit valg.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2009 af MarieMortensen (Slettet)

Hejsa.

Har du fundet ud af noget? Jeg står med lidt de samme tanker!


Skriv et svar til: HA almen - som markedsføringsøkonom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.