Geografi

hjælp og naturgeografi

23. november 2008 af benebc (Slettet)

En luftmasse ”stiger op”/blæser over et bjerg fra A til B.
Der er angivet/målt højde (H), temperatur (T) og relativ fugtighed (F).

H = 0 meter ved foden af bjerget og 2500 meter ved bjergets top
T = 20 gr. C.
F = 57%

• Bestem dugpunktet (højde og temperatur) på vindsiden
• Bestem temperaturen ved toppen
• Idet læsidens dugpunkt siges at være ved bjergets top (det betyder, at temperaturen nedad stiger med det samme hele vejen ned og den relative fugtighed skal beregnes i forhold til temperaturen på toppen) bestemmes temperatur og relativ fugtighed ved B.

• Hvad kaldes regntypen?
       - Det er stigningsregn.
• Hvad kaldes vinden?
 

aner ikke hvordan jeg skal løse den opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. juni 2022 af lauhan (Slettet)

føhnvind


Skriv et svar til: hjælp og naturgeografi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.