Studievalg og videregående studie

Funktioner af flere variabler

26. november 2008 af Herloev (Slettet)

Opgave

(a) Skitsér tydeligt på en ?gur de?nitionsmængden D for

f (x,y) = sqrt(4-x^2-y^2)+ln(2-x-y) :

(b) Undersøg om D er åben eller afsluttet.

(c) Bestem de partielt a?edede af første orden af f , og opstil det approksimerende polynomium af højst første grad for f med udviklingspunkt i (1;¡1) .

(d) Angiv en ligning for tangentplanen til grafen for f i røringspunktet (1,1; f(1,1)) , og plot grafen for f sammen med tangentplanen.

Hey jeg har lidt problemer med denne opgave her i min Matematik på DTU, hvad er det nu definitionsmængden den er, og om den er åben eller afsluttet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Definitionsmængden fortæller i hvilke intevaller x-værdierne er defineret. F.eks indgår der en kvadratrod, og der må "indmaden" ikke bliver mindre end 0. F.eks.

f(x)=sqrt(x)

Dm(f)=[0;oo[      (Det er et uendeligt tegn)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #1: Den må da gerne blive negativ, hvis der arbejdes i den komplekse mængde...


Svar #3
27. november 2008 af Herloev (Slettet)

ømm det er funktion af både x og y, og 0 går ikke når der er den naturlige logaritme funktion med


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2008 af Jerslev (Slettet)

 #3: Det kommer så sandelig an på om det er en kompleks funktion eller ej. Hvis den er defineret på den komplekse mængde kan du sagtens tage den naturlige logaritme til et negativt tal.


Skriv et svar til: Funktioner af flere variabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.