Kemi

pH?

02. december 2008 af JeppeHvid (Slettet)

Nogle der kan hjælpe med noget pH beregning?

Beregn pH for følgende vandige opløsninger ved 25oC

a) 0,00506 M HNO3

b) 0,00236 M Ca(OH)2

c) 0,187 M natriumhydrogensulfit

d) 0,0146 M ammoniak


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2008 af mathon

...hvilke overvejelser har du gjort dig og hvad har du beregnet?


Svar #2
02. december 2008 af JeppeHvid (Slettet)

Altså jeg har læst i min nog omkring det, og jeg har prøvet med den formel jeg mener jeg skal bruge med pks værdier osv, men jeg kan ikk få det til at passe


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2008 af mathon

pKs(HNO3) = -1,32, hvilket indikerer middelstærk syre

hvoraf Ks = 10-pKs = 10-(-1,32) = 101,32 = 20,89296

                           pH = -log((-Ks+√(Ks2+4*Ks*cs))/2)

.................................................................................

med CAS TI89

Define k = 10^1,32
Define c = 0.00506

-log((-k+√(k^2+4/k/c))/2)

2,30

pH = 2,30


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2008 af mathon

OH- er en stærk base
hvorfor

pOH = - log([OH-])
og ved 25°CpH = 14 - pOH

...........................................

pKs(HSO3-) = 6,91 hvilket indeikerer svag syre
hvorfor

pH = 0,5(pKs - log(cs))

...........................................

pKb(NH3) = 4.75 hvilket indikerer svag base

pOH = 0,5(pKb - log(cb))

pH = 14 - pOH


Skriv et svar til: pH?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.