Samfundsfag

Etniske danskere eller danskere med anden etnisk baggrund?

15. december 2008 af Soul (Slettet)

Davs.

Jeg sidder og skriver noget samfundfagsgøjl og tænker over forskellen mellem et par forskellige begreber.. Hvis I ku hjælpe med dem, ku' det være super. Mest af alt er forskellene af dem vigtige - noget som folk åbenbart ikke skilter med/ikke er opmærksomme på for det er ret svært at finde på nettet.

Begreber: 

Etnisk dansker

Dansker med anden etnisk baggrund

Indvandrer

(Kom gerne med flere, hvis de passer ind i sammenhængen)

Takker :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2008 af Hellas1 (Slettet)

Perker

Sorte Hoveder

Sorte Svin


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2008 af yve (Slettet)

Nydansker


Svar #3
15. december 2008 af Soul (Slettet)

Nydansker vil jeg gerne vide lidt mere, men de andre er sgu for racistiske.. Men kunne ellers være godt hvis nogen kunne forklare mig hvad de forskellige begreber betyder :)


Brugbart svar (2)

Svar #4
16. december 2008 af casparado (Slettet)

jeg er sådan 98% sikker på mit svar, men mener du kan tolke begreberne således:

Etnisk dansker = folk der har danske forældre og er født og opvokset i danmark

Dansker med anden etnisk baggrund = folk der er født i og opvokset i danmark, men har forældre af anden etnisk herkomst (2 generations indvandrere)

Indvandrer = folk der er immegreret til DK (1generations indvandrere)

Flygtning = folk der flygter til DK fra et andet land


Svar #5
20. december 2008 af Soul (Slettet)

Tak for hjælpen.. hjalp ret meget med mit samf (:


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. marts 2009 af siig (Slettet)

Jeg sidder med en opgave af næsten samme slags, bare at sprørgsmålet er lidt mere analyserende.

Jeg skal vide hvilke holdninger vi har til disse befolkningsgrupper og hvis i svarer vil jeg gerne have lidt kildemateriale.


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. april 2009 af casparado (Slettet)

Der findes en række undersøgelser omkring hvem man gerne vil og ikke vil have som nabo, kan bare ikke huske hvem der har lavet dem. Undersøgelser dækker etniske minoriteter samt andre minoriteter i samfundet som alkholikerer og narkomaner


Skriv et svar til: Etniske danskere eller danskere med anden etnisk baggrund?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.