Samfundsfag

Det internationale samfunds muligheder

20. december 2008 af DonDonB (Slettet)

Hej.

Jeg er igang med min SRP opgave og er gået i stop ved det sidste spørgsmål.

Jeg skal diskutere hvad det internationale samfunds muligheder er for at gribe ind i folkedrab(såsom Rwanda)

Håber nogen kan hjælpe mig.

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Det internationale samfund har alle de muligheder, der skal til for at standse folkedrabet. I begyndelsen prøver man med sanktioner vedtaget af FN, det kan være noget med, at man ikke må handle med landet, det kan være indefrysning af landets udenlandske bankkonti. Man har også den mulighed at gå ind med militær for at stoppe urolighederne. Når man ikke gør det, så skyldes det, at man stor set er ligeglad med, hvad der sker der. Landet har ikke olie og andre værdifulde produkter, som kapitalen ønsker at beskytte. I øvrigt burde det være en opgave for Afrika alene, de har midlerne til det selv, det er et indre afrikansk anliggende, som jeg ser det.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2008 af casparado (Slettet)

@ Erik måske skulle kommenterer fag du rent faktisk ved noget om istedet for at skrive din egen personlige holdning, det er ikke den der spørges til.

 @ DondonB prøv at skriv den helt præcise formulering af spørgsmålet


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. december 2008 af Erik Morsing (Slettet)

Som jeg skrev, det internationale samfund har alle muligheder, men reagerer ikke, fordi Afrika stort set er uinteressant for andre end Afrikanere, og casparado: jeg kommenterer præcis hvad jeg har lyst til.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. december 2008 af casparado (Slettet)

Jeg finder det ikke uinteressant, jeg finder dine personlige kommentare uinteressant fordi de afspejler en mangel på politisk forståelse.


Svar #5
22. december 2008 af DonDonB (Slettet)

Jamen det lyder sådan

diskussion af, hvilke muligheder det internationale samfund har for at gribe ind i sådanne situationer.( folkedrabs situationer)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. december 2008 af casparado (Slettet)

@ DonDonB, det afhænger jo af regionen som det opstår i. Modsat hvad Erik Morsing forklarer, så har jeg svært ved at se hvordan de mange neo-patrimonialiske stater i Afrika har ressourcer til selv at håndterer den slags. Desuden er det også en fejl at sige at Afrika ikke besidder værdifulde produkter, der findes  Afrikanske lande som har meget høje forekomster af naturrigdomme, og faktisk findes verdens mest rige nation (målt på naturrigdom) netop i Afrika. Så Erik Morsings kapitalistiske vurdering må også siges at være fejlslagen. Så kommer vi til at sanktionerne ved at indfryse bankkonti. I f.eks. nogle afrikanske stater, så flytter dikatoren pengene fra statskassen til egne private kontoer og indskyder pengene igen når der "behov" for det. Hvis man tager Irak som eksempel kan man også stille spørgsmålet om hvor effektivt sådan et sanktionsmiddel er, og hvem det er som bliver ramt af det, er det dikatoren eller borgen? Det største problem i det internationale samfund er at når et land forbryder sig mod menneskerettighederne kan man ikke "putte" det i fængsel.  Det som du skal finde ud DondonB det er hvornår det internationale samfund skal gribe ind. Hvor hurtig er FN til at beslutte sig? Ville en EU reaktionshær være en mulighed? Hvordan ville befolkningen opfatte at der kommer en udenlandsk styrke for at hjælpe? Hvad alle de humanitære organisationer har de nogle muligheder?


Skriv et svar til: Det internationale samfunds muligheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.