Studievalg og videregående studie

jura i statskundskab

13. februar 2009 af bangsen87 (Slettet)

hej :-) jeg har prøvet at søge lidt rundt herinde, men synes ikke jeg har fundet tilstrækkeligt svar.

min store interesse er international politk, og jeg overvejer derfor kraftigt mellem Statskundskab og International business and politics.

men jeg har hørt at der skulle være pænt meget jura i statskundskab?

i hvilken grad kan man specialisere sig internationalt? eller ligger det sig meget til den danske samfundstruktur?

har i andre forslag til ikke så kendte uddannelser?

mvh. bangsen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2009 af Roman Garcia

Der er nogle juridiske elementer ved statskundskab. Dette er simpelthen nødvendigt, da man skal have en indsigt i reglerne, som den danske stat er underlagt.
 


Svar #2
13. februar 2009 af bangsen87 (Slettet)

det gør heller ikke noget at der er noget jura, men hvis det er et helt semester man sidder og remser love bliver det lige lidt for meget :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2009 af Roman Garcia

Nu er jura jo ikke bare remser af love. Der er et underliggende system, som er nødvendigt at forstå, hvis man skal kende til en lang række af de opgaver, som folk med en samfundsfaglige baggrund skal bestride. Derfor kommer du ikke uden om en vis mængde jura. Dog er det selvfølgelig en relativ del af studiet.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2009 af Daigoro (Slettet)

Der er ikke ret meget jura i statskundskab. Man skal have noget forvaltningsret og noget statsforfatningsret (og noget EU-ret), men det er det. Og det er begrænset. Derudover afhænger det af hvad du vil specialisere dig i. Ved klassisk statskundskab er det en god idé at have noget indsigt i statsforfatningsret, i forvaltning forvaltningsret (og EU-ret) og international politik er det primært internationale konventioner og traktater (samt EU-ret) der er interessant. Men det er ikke uoverskueligt.

Hvorvidt du skal vælge ha.pol el. scient.pol uddannelsen afhænger af hvad du vil - hvis ha.pol studiet havde eksisteret dengang jeg startede på statskundskab, ville jeg nok have valgt det, simpelthen fordi det er mere forretnings/erhvervsrettet. Men forskellen ligger primært, så vidt jeg kan se, i at du får nogle rent konkrete erhvervsrettede fag såsom erhvervsøkonomi (managerial economics) og noget regnskab. Noget af det kan du også få på statskundskab, hvis du vælger det som valgfag, men det er bare noget nemmere på ha.pol, da uddannelsen er skræddersyet til det. Jeg synes til gengæld ikke at deres kandidat uddannelse ser særligt spændende ud... men der kan man jo blot vælge noget andet på CBS.

Men hvis du primært er interesseret i international politik, og ikke forestiller dig en karriere i det private erhvervsliv, er det nok statskundskab der er mest interessant for dig.

Mvh


Svar #5
13. februar 2009 af bangsen87 (Slettet)

okay takker mange gange for jeres svar. søs(der ikke ved noget ;)) havde hørt at der var meget jura, så jeg blev lidt usikker. men det har ihvertfald givet mig noget mere at undersøge. og det bliver nok en af de to der løber med sejren. 

  


Skriv et svar til: jura i statskundskab

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.