Kemi

påvisning af carbonylgruppe.

12. marts 2009 af YodawgYowwwwwww

Jeg har fået 2 problemer under dette forsøg (vi benyttede os af 2,4 DNPH, Fehlings samt Tollens).

* Glukose har givet et negativt resultat i alle 3. Hvad kan grunden til dette være?

Mit bud: Glukose findes kun i kædeform 0,003% i vandlige opløsninger. Resten af tiden er den i ring form. Fordi der er så lidt af det, der findes på kædeform(den indeholder en aldehyd på kædeform), så var det svært at se farveskiftet.. : O  Ved ikke om det er forkert elle rom der findes bedre bud/forklaringer?

* Burde ethansyre give et negativt resultat hos 2,4 DNPH, Fehlings og Tollens? Jeg tænker lidt, jeg ved godt at det er en carboxylgruppe... MEN,, det er vel også en carbonyl lidt er det ikke? Eller er det sådan at carboxylgruppen fordi den har højere prioritering så "overrider" den totalt den carbonylgruppe der er integreret i den.. Hvis i forstår hvad jeg mener. 

Altså med andre ord, ethansyre er O=C, og fra c'et går der 2 radikaler.. Så kan man ikke sige at det er en carbonyl og den derfor burde give positiv i f.eks. 2,4 DNPH.

venligst Line.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2009 af frodo (Slettet)

ethansyre giver ikke positivt resultat med nogen af dem. Syrer laver ikke additioner med hydraziner, men derimod substitutioner.

Vedr glukose. kan din ringslutningen forklare at den ikke giver resultat med DNP. Den er dog stadig oxiderbar, og burde give positivt resultat med fehling og tollen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2009 af Larsendrengen (Slettet)

Glucose og lignende stoffer, dvs. hvor der er en ligevægt mellem åben aldehydform og ringlukket halvacetalform, reagerer som var de "rene" aldehyder i de fleste reaktioner.  Man kan lave Wittig, Grignard additioner etc.

Jeg har lavet en masse hydrazoner udfra halvacetaler + en hydrazin, og det virker altid.

Så siden du heller ikke kunne få glucose til at virker i Tollens og Fehlings reaktionerne, siger mig at det er dig der har lavet noget forkert.


Skriv et svar til: påvisning af carbonylgruppe.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.