Studievalg og videregående studie

Medicin/sygeplejerske?

15. marts 2009 af LuciaS (Slettet)

Jeg er 22 år og har læst psykologi i 2 år til sommer. Jeg havde egentlig altid troet jeg skulle læse medicin men knækkede halsen på suppleringsfagene som jeg valgte at starte på direkte efter gymnasiet på GSK. Jeg var sproglig student men med biologi på højniveau.

Lige nu er jeg bare der hvor jeg må face at jeg får svært ved at være tilfreds med min situation og mit liv hvis jeg ikke forfølger drømmen jeg har om at komme til at arbejde med behandling og omsorg i et hospitalsmiljø.

Jeg  er stoppet på psykologi og havde egentlig tænkt mig at starte på supplering efter sommer for så at kunne begynde på medicin september 2010.  Nu er jeg bare begyndt at tvivle på om jeg kan klare det og om jeg måske hellere skulle vælge sygeplejerske. Jeg kan bare ikke lide tanken om ikke at være " den der bestemmer"- ved godt det lyder grumt, men forestiller mig der er noget af et hieraki på et sygehus og jeg har ikke lyst til at gøre rent og skifte bleer.

Jeg tænker også meget på om jeg er for gammel når jeg starter som 23 årig på  medicin og om jeg vil kunne holde motivationen et helt år på GSK med fag der jo nok ikke fylder så meget på studiet..

Håber der er nogle der har nogle tanker omkring det her :)

MVH


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2009 af 150972 (Slettet)

Hej med dig,

Arbejdsfordelingen har ændret sig meget de sidste par år og den der med at lægen bestemmer er efterhånden noget der hører til i historiebøgerne. Lægerne har nogle helt klare opgaver som de løser på deres måde og sygeplejerskerne har deres opgaver som ingen andre blander sig i.

Hvis du allerede nu er ved at kaste op over fysik B, kemi B, Matematik A-niveau kan det godt være at du bør reviderer dine ambtioner. På den anden side kan netop de fag på disse niveauer læres, selv af gymnasieelever på 16-18 år, så det kan du nok også. Det kræver bare 30-35 timers arbejde om ugen og det gør medicinstudiet også, så det er en god måde at vende sig til arbejdsbyrden.

Jeg synes du skal bruge lidt tid på at læse lidt om studiet og studieordningen, måske finder du ud af at det slet ikke er dig. Du skal huske på at lige når du begynder på studiet er alt fedt men det bliver hverdag og de samme problemer og bekymringer som du også har mødt på psykologi dukke op. Der er en masse du ikke forstår, alle de andre virker meget bedre end dig osv.

Ville du læse medicin hvis der var fri optagelse? Vil du læse medicin når du ser en træt 35 årig kvinde i spejlet der arbejder på forskellige afdelinger på forskellige tidspunkter som reservelæge? Kan du forstille dig være færdig med som speciallæge som 45 år? Det er meget normalt at bruge 5-8 år på specialet hvis man overhovedet får det speciale man ønsker sig.

Jeg synes du skal burge lidt tid de næste par mdr. til at tale med en studievejleder. Når du har besluttet dig for hvad du gør er det vigtigt for dig at gøre det færdigt!!

Hvad med tandlæge, folkesundhedsvidenskab, biologi, humanbiologi eller idræt???

Mht din alder er gennemsnittet på medicin (KU) 22 år. Der er endda en klasse de kalder oldeklassen. Der er gennemsnitsalderen omkring 30 år. 23 år bør ikke være din hindring.

Held og lykke.


Skriv et svar til: Medicin/sygeplejerske?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.