Kemi

pH

30. marts 2009 af Lisianthus (Slettet)

hej .. 

I vandig opløsning findes jern(III)ioner som Fe(H2O)6 3+.

b) Beregn pH for en 0,096 M jern(III)chlorid-opløsning ved 25 °C.

Ngn der lige kan fortælle mig hvilken formel jeg skal bruge?


Svar #1
30. marts 2009 af Lisianthus (Slettet)

Ingen hjælp???


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. marts 2009 af mathon

cs = 0,096 M

pKs(Fe(H2O)63+) = 2,22, hvilket indikerer middelstærk syre

Ks = 10-pKs = 6,0256*10-3

pH = -log((-Ks+√(ks2+4Ks*cs))/2)                                 (uden enheder)


Svar #3
30. marts 2009 af Lisianthus (Slettet)

kan det passe det giver 2,22?


Svar #4
30. marts 2009 af Lisianthus (Slettet)

0,68?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. marts 2009 af mathon

ingen af de to er rigtig


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. marts 2009 af kscn (Slettet)

Hej Mathon...

hvordan ved man ´hvad for en formel man skal bruge??

Jeg må ærligt indrømme at jeg aldrig har set den formel der???

Men jeg får da 1,6731 når jeg sætter tallene ind i formlen... gad vide om det er rigtigt?


Svar #7
31. marts 2009 af Lisianthus (Slettet)

Vil du lige sætte tallene ind Mathon så jeg kan se hvordan du gør ... kan ikk finde ud af det :S


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. april 2009 af M;e (Slettet)

Du kan også vha. traditionelle formler gøre følgende:

kS=10-pKS = 10-2,22 =6,026E-3

Da der netop er tale om en middelstærk syre beregnes koncentrationen af oxoniumioner:

kS=[H3O+]2/(cs - [H3O+])

<=>

6,026E-3 = x2/(0,096-x)

=> x= [H3O+] = negativt resultat v [H3O+] = 0,0212

pH = -log([H3O+]) = 1,67

Dermed er pH bestemt til 1,67


Svar #9
02. april 2009 af Lisianthus (Slettet)

Mange Tak ;)


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.