Geografi

NaturGeografi

11. april 2009 af rosanes (Slettet)

Dette er et NaturGeografisk spørgsmål - (der var ikke en kategori der hed NG)

Hejsa. Jeg har som en lille opgave, som går ud på at jeg skal beskrive klimaet ud fra 3 forskellige vejrstationer og vandbalancen. Men har nogle spørgsmål til det jeg har skrevet. Her er hvad jeg har skrevet: - mine spørgsmål er markeret med fed.

Agades, Niger
Agades i Niger ligger 500 meter over havets overflade, har en gennemsnitstemperatur på 27,7 grader celsius og har en årlig nedbør på 163 mm regn.

Som det ses på figuren, har Agades en kort regntid som strækker sig fra juli til september, med mest nedbør i august. I august, som er den måned med mest nedbør, falder der omkring 78 mm regn. I kontrast til regntiden, falder der ingen regn i månederne november til marts. Regntiden kommer som følge af ITK-zonens bevægelse. Når ITK-zonen bevæger sig over Agades, som den gør i juli-september, medfører den regntiden. Hvad er det ITKzonen gør som medfører regntiden?

Bamako, Mali
Bamako i Mali ligger 381 meter over havets overflade, har en gennemsnitstemperatur på 27,6 grader celsius og har en årlig nedbør på 1043 mm. regn.

På hydrotermfiguren ses en længere regntid, i kontrast til Agades. I Bamako varer regntiden fra juni til september, men med optakt fra april af, og en nedtrapning i oktober. Man kan også se at temperaturen falder med omkring fem grader under regntiden. - Hvorfor falder temperaturen?

Dakar, Senegal
Dakar i Senegal ligger 23 meter over havets overflade, har en gennemsnitstemperatur på 24,3 grader celsius og har et årligt nedbør på 578 mm. regn.

På figuren ses en regntid, som topper i august måned. I Dakar varer regntiden fra juli til oktober, dog uden nogen stor optakt eller nedtrapning. Som kontrast til Bamako og Agades, så stiger temperaturen under regntiden. Hvorfor stiger temperaturen?


Skriv et svar til: NaturGeografi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.