Dansk Historieopgave

Menneskehandel

15. april 2009 af MissMogensen (Slettet)

Jeg skal skrive en opgave om menneskehandel, med fokus på prostitution, i danmark - i opgaven skal jeg kigge tilbage på 1700 tallet og frem til dags dato. Men jeg kan ikke finde nogle tal eller noget nogen steder om hvor mange der blev handlet til Danmark dengang eller om hvordan det i det hele taget foregik dengang. På forhånd tak for hjælpen.


Brugbart svar (2)

Svar #1
16. april 2009 af Younes (Slettet)

Jeg kan såmen sige, at vi danskeres slavehandel fra kolonierne syd fra, var i 1670 til 1803, 2 år efter englænderne stjal alle vores flåde. Vi var det første land til at forbyde slaveimport i 1792, men den effektive virkning tog først på 10-11år senere. Prostitution er ikke nået jeg har viden nok til at komme ind på.


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. maj 2009 af Isabella,, (Slettet)

Det bliver utroligt svært at finde frem til nogen konkrete tal om datidens prostitution. Gade eller bordelprostitution har så vidt jeg er informeret altid været et lyssky erhverv og med i forvejen sporadisk kontrol med landets indbyggere tror jeg ikke du finder nogen dækkende tal.

Jeg er også i tvivl om du har en pointe i forhold til importerede sexslaver - jeg tror ikke der var en synderlig økonomisk gevinst forbundet derved? Vores "store" import skyldes jo at vores egne piger ikke på samme måde er desperate, men i højere grad har et valg og derfor har sat timelønnen meget højt. Derved bliver der skabt et marked for billig prostitution. 

Der var ikke på samme måde et velfærdssamfund i 1700tallet , vi havde en langt større andel fattige og de fattige havde langt færre midler og muligheder end de har idag. Jeg er sikker på vi havde al den arbejdskraft vi havde brug for?

For at underbygge den pointe kan du jo evt se på omkostnignerne ved slaveimport.

I forhold til nutidens prostitution kan du snakke med reden. De plejer ikke at have noget imod at dele deres viden.


Skriv et svar til: Menneskehandel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.