Kemi

pH

16. april 2009 af Quijote (Slettet)

Beregn pH i de opløsninger der fremkommer ved sammenblanding af

a) 100 mL 0,004 M HCI + 40 mL 0,0015 M HNO3

b) 25 mL 0,002 M KOH + 75 mL 0,004 M Ba(OH)2

Hvordan skal jeg løse den?

Har formlen -log Cs/M = pH


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2009 af Sove (Slettet)

Du skal beregne stifmængdekoncentrationenen af hhv oxonium ion (H3O+)og hydroxid ion ( OH-)

eks, 50 mL 0,1M HCl  + 35 mL 0,01M HNO3.

 50 mL * 0,1M = 5,0 mmol  og 35 mL * 0,01M = 0,35 mmol

n(H3O+) = 5,0 mmol + 0,35 mmol = 5,35 mmol

C(H3O+) = 5,35 mmol / (50 mL +35 mL) = 0,063 M

pH = -Log C(H3O+) = -Log 0,063 = 1,2


Svar #2
16. april 2009 af Quijote (Slettet)

Er det rigtigt

n(H3O+) fra HCI = V*c = 0.1 L * 0,004 M = 0,0004 mol

n(H3O+) fra HNO3 = V * c = 0,04 * 0,0015 M = 0,00006 mol

n(total ) = 0,0004 mol + 0,00006 mol = 0,00046 mol

pH = -log(0,00046) = 3,337 ?


Svar #3
16. april 2009 af Quijote (Slettet)

Jeg har en der hedder : til 100 ml vand tilsættes 10 mL 0,60 M saltsyre.

beregn pH !

hvordan finder jeg vands stofmængde når der ikke er nogen konc. oplyst?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2009 af mathon

n(HCl) = (0,010 L)*(0,60 ml/L)

i fællesvolumenet 110 mL

c(HCl) = n(HCl)/(0,110 L) = [H3O+]    da syren er 100% dissocieret

pH = -log([H3O+]) = -log(c(HCl))


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2009 af mathon

#4 var til #3


Svar #6
18. april 2009 af Quijote (Slettet)

Tak :)


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.