Samfundsfag

Eu og Danmark

19. april 2009 af brolyOwns (Slettet)

hey jeg sidder lige med en samfundsfag opgave som er ved at æde min hjerne op indefra så jeg tænkte om nogen kunne give mig nogen ide?

her er spørgsmålne: det handler om danmark og EU

1. Gør rede for de 3 centrale danske forbehold.
2. Undersøg herefter hvilken betydning de danske forbehold har for Danmarks handlemuligheder. Inddrag begrebet suverænitet i din undersøgelse.

jeg er meget taknemlig hvis nogen gider hjælpe:D:D:D:D


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2009 af Svingtur (Slettet)

1) De tre vigtigste forbehold er ØMU-forbeholdet, forsvarsforbeholdet og forbeholdet på området for indre og retlige anliggender (det fjerde forbehold om unionsborgerskab er ikke længere aktuelt)

Her skal du naturligvis forklare, hvad de går ud på :p - kig evt. på faktalink

Mht. opgave to, så vil jeg foreslå, at du kigger lidt på hjemmesiderne for de partier, der er i mod forbeholdene - de har naturligvis synsvinkler på, hvordan Danmark begrænses af forbeholdene i samarbejdet med EU, mens fx Enhedslisten (og især) DF vil fokusere på, hvad Danmarks muligheder er, når vi netop har forbeholdene (fx har vi en principiel mulighed for at føre en selvstændig penge- og finanspolitik, hvis det skulle være nødvendigt pga. ØMU-forbeholdet). For at inddrage begrebet suverænitet er det igen en god idé at se på, hvad DF mener - de vil helt sikkert have nogle pointer og argumenter der omhandler dette

:)


Skriv et svar til: Eu og Danmark

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.