Engelsk

Sammentrækning I have = I've ??

22. april 2009 af gymelev99 (Slettet)

Hej,

Hvordan er det nu med sammentrækning af I have?

Man kan godt sige: I have been running for a loong time = I've been running for a long time.
Men man kan ikke sige: I have a dog = I've a dog.

Hvordan er det nu reglen lyder? Er det ikke noget med udsagnsord efter I have?

Vh


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2009 af 92-majse (Slettet)

Du skal sætte got ind efter have, men kun når der er et substantiv efter I've


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2009 af rakijovic

Majas svar bliver man desværre ikke meget klogere af (no offence, m'lady). Alligevel er hun inde på noget af det rigtige.

I've got a dog eller I've a dog er ét fedt, rent indholdsmæssigt. At versionen med got er mere populær i folkeskoleengelsk og kollokvial stereotypisk britisk engelsk er noget andet. Jeg er ganske overbevist om at den veluddannede dr. Martin Luther King udmærket kendte sit modersmål da han ytrede "I have a dream."

Sammentrækningerne for to have bliver først forvirrende i 3-pers-sing; skal fx he's a dog forstås som at han HAR en hund eller ER en hund? Nu vil Maja sikkert argumentere for at et got efter he's ophæver tvivlen, men man kan lige så godt bare sige sætningen fuldt ud; he has a dog. Det er kun når 'has' er et hjælpeverbum i en perfektumkonstruktion at vi kan tillade os en sammentrækning, i talesprog såvel som informelt skriftsprog;

He's been ill; he has a cold; it's been lovely helping fellow students; she has seen the light

D

PS. Det gør heldigvis ikke så meget hvis man er i tvivl om sammentrækningerne, da de alligevel ikke bruges i formelle tekster, som fx skr. opgaver.

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Skriv et svar til: Sammentrækning I have = I've ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.