Eksamensforberedelse

Reduktionsopgaver

04. maj 2009 af purrrity (Slettet)

8 + 7x + (3y - 4x + 5) - 3 - 2y

8+7x+3y-4x+5-3-2y

10+3x+1y

Har jeg gjort det rigtigt, eller har jeg sat forkerte tegn, ved godt når det er en minus tegn foran en parentes skal tegnene i parentesen ændres, kort fattet er det her rigtigt?


Svar #1
04. maj 2009 af purrrity (Slettet)


(25x + 2y) - (7x - y) = 18x+3y
(2a - b) - (a - 8b) = 7b+a
4x + (9x + 8y) - (7x + 3y) = 5x+5y
(25x + 2y) - (7x - y) = 18x+3y
8 + 7x + (3y - 4x + 5) - 3 - 2y = 10+3x+y
5x - (2x + 3) = 3x-3
 

6x - 3x + 4x = 7x
14a + 17b - 6b - 12a = 2a+11b
6a - 3b + a + 5b = 7a-2b
16x + 3y - 12x - x + 7y = 3x+10y
6 + 2x - 3 - 6x = 3-4x
9y - 8y + 4y - y = 1y+3y
 

Er det hele rigtigt, eller har jeg kommet til at noget fejl?


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. maj 2009 af addictxx (Slettet)

Det første indlæg er rigtigt. (:

4x + (9x + 8y) - (7x + 3y) = 6x+5y

16x + 3y - 12x - x + 7y = 4x+10y

Men ellers er det helt rigtigt.


Svar #3
04. maj 2009 af purrrity (Slettet)

Tak.

Bare mig der har været lidt hurtig med at lægge sammen, det var mere måden at gøre det på, super.
 


Skriv et svar til: Reduktionsopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.