Kemi

Hjælp til pH

22. maj 2009 af Signesp (Slettet)

 Beregn pH i en 0,05 M NaOH-opløsning:
NaOH = svag base
pOH = -log(0,05) = 1,30
pH = pH = 14 – 1,30 = 12, 7

Beregn pH i en 0,5 M eddikesyre-opløsning:
Eddikesyre = svag syre.
pH = ½*(pKs – log(cs) Pks = 4,76, ses i bogem
pH = ½*(4,76 – log(0,5)) = 2,53

Hvordan besvarer jeg dette spørgsmål?

Antag at du målte at pH i cola var 3,45. Beregn [H3O+] og [OH-] i colaen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2009 af mathon

ved 25°C:

[H3O+] = 10-pH = 10-3,45

[OH-] = 10-14/[H3O+] = 10-14/10-3,45 = 10-14+3,45


Svar #2
22. maj 2009 af Signesp (Slettet)

 Hvorfor 25 grader? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2009 af lasols (Slettet)

produktet af  [OH-][H3O+]=10-14 ved 25º C for vandige opløsninger


Skriv et svar til: Hjælp til pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.