Geografi

Klimabælter/klimazoner?

13. juni 2009 af emd (Slettet)

Hej.

Jeg sidder her og skal lave en geografiopgave. Jeg har om Island og klimaet deroppe.
Opgaven skal indebære bl.a. hvilket klimabælte/klimazone Island ligger i, men jeg er i tvivl om det er polarklima eller tempereretklima? Nogle der kan hjælp mig? ;)

På forhånd tak.

Hilsen Emilie


Brugbart svar (2)

Svar #1
14. juni 2009 af jonasdj93 (Slettet)

Jeg vil mene, at det er ganske tempereret.
Tempereret = Varmeste måned over 10 grader Celsius.
Polar = Varmeste måned under 10 grader Celsius.
Ifølge http://www.backpackerplanet.dk/guide/climate/index.asp?page=175&intDestinationID=241 er det mindst 9 grader og højst 14 grader i juli. Middeltemperaturen er altså (9 + 14)/2 = 11,5, hvilket jo er over 10 grader Celsius, altså tempereret :)


Brugbart svar (2)

Svar #2
21. marts 2012 af glorsante (Slettet)

hvilken klimazoner er jorden opdelt i

 

 


Brugbart svar (2)

Svar #3
30. april 2012 af jonasdj93 (Slettet)

Polar, subpolar, tundra, borealt, tempereret, subtropisk og tropisk.

Jeg kan ikke give dig en forklaring, for jeg afsluttede geografi for 3 år siden, men Google er din ven, og den hjalp mig med at finde nedenstående artikel:

http://da.wikipedia.org/wiki/Klima-_og_planteb%C3%A6lter


Skriv et svar til: Klimabælter/klimazoner?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.